Αρχική Ν. Μεσσηνίας Τη βεβήλωση μνημείου στη Χώρα καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Τη βεβήλωση μνημείου στη Χώρα καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Τη βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στη Χώρα καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καλώντας παράλληλα σε ένταση της αντιφασιστικής δράσης τον μεσσηνιακό λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Στη βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στου “Μανούσου το Γεφύρι” στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος προχώρησαν άγνωστοι, προφανώς ακροδεξιοί, αναγράφοντας σε διάφορα σημεία τα αρχικά της Χρυσής Αυγής. Η εν λόγω θρασύτατη ενέργεια δεν μπορεί να κρύψει το μίσος και τον φόβο των ακροδεξιών για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για έναν κόσμο με δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Εναν κόσμο που δεν θα χωράει ούτε τους ίδιους ούτε και τις ιδέες τους. Το μνημείο ανεγέρθηκε προς τιμή των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ (με επικεφαλής τον ταγματάρχη Ηλία Σφακιανάκη), που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, στη θρυλική μάχη της Αγορέλιτσας ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας αυτονόητα καταδικάζει τη συγκεκριμένη προκλητική ενέργεια και καλεί όλον τον μεσσηνιακό λαό να εντείνει την αντιφασιστική του δράση. Να απομονώσει την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. και τα άλλα μορφώματα του ίδιου φασιστικού φυράματος, υψώνοντας τείχος απέναντι στον φασισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Δημοκράτες πολίτες, που ειλικρινά εκφράζουν ανησυχίες για εθνικά θέματα, δεν θα επιτρέψουν στους ιδεολογικούς απόγονους των ναζιστών να καπηλεύονται τα αισθήματα και τα πιστεύω τους.

Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή της περιοχής θα προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση του μνημείου”.

 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος θα παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγ.Κυριακής Πολιούχου Δημητσάνας
Επόμενο άρθροΑποκάλυψη: Οι διάλογοι του κυκλώματος με τις παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών