Αρχική Ν. Ηλείας Νεκρός 58χρονος από τον Πύργο από τσίμπημα εντόμου

Νεκρός 58χρονος από τον Πύργο από τσίμπημα εντόμου

Το αλλεργικό σοκ που προκλήθηκε από τσίμπημα εντόμου (πιθανότατα σφήκας) είναι η αιτία θανάτου του 58χρονου Σταύρου Δημητρόπουλου που άφησε το απόγευμα της Τρίτης την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής έδειξαν ότι ο θάνατος του άτυχου 58χρονου προήλθε από τα συμπτώματα που προκάλεσε το αλλεργικό σοκ που υπέστη από το τσίμπημα.

«Η αιτία θανάτου είναι το αλλεργικό σοκ που υπέστη (σ.σ. ο θανών), καθώς όλα τα ευρήματα είναι συμβατά με αυτό, σύμφωνα και τη μαρτυρία των συγγενών του ότι τον τσίμπησε έντομο. Το αλλεργικό σοκ έχει διάφορα συμπτώματα και αλλαγές στο σώμα, ανάλογα με την αλλεργική προδιάθεση κάθε ανθρώπου. Τις περισσότερες φορές προκαλεί οίδημα στον λάρυγγα, φράζοντας τον αέρα. Αυτό συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με συνέπεια να πάθει ασφυξία, ενώ υπέστη και ισχαιμία στο μυοκάρδιο, το οποίο είναι επίσης σύμπτωμα αλλεργικού σοκ», δήλωσε η κα Τσιόλα και πρόσθεσε ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις θα φανεί αν στον θάνατο του άτυχου άνδρα συνετέλεσε και άλλο αίτιο που σχετίζεται με την αγροτική του εργασία και τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποίησε για να ψεκάσει το πρωί της ημέρας που κατέληξε.

Η κα Τσιόλα ανέφερε επίσης στην εφ. «Πατρίς» ότι δεν είναι το πρώτο παρόμοιο περιστατικό το τελευταίο διάστημα, καθώς τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε ένας ακόμα θάνατος ατόμου από την Ηλεία εξαιτίας αλλεργικού σοκ από τσίμπημα εντόμου.

Η κηδεία του τελέστηκε την Πέμπτη στις 10:30 από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Πύργου (Α’ Κοιμητήριο).

Πηγή: patrisnews.com