Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Προς προσωρινή σφράγιση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το κατάστημα που πούλησε...

Καλαμάτα: Προς προσωρινή σφράγιση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το κατάστημα που πούλησε τη γουρνοπούλα

Τις διαδικασίες προσωρινής σφράγισης που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, κινεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το κατάστημα που πούλησε τη γουρνοπούλα, από την οποία έφαγαν κι έσπευσαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 13 άτομα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας – σαλμονέλας.

Οπως μας ενημέρωσε η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, αναμένεται να απαγορευτεί στο κατάστημα και η πώληση γουρνοπούλας, γιατί δεν υπάρχει η υποδομή για την πώληση. Η ίδια μας ανέφερε ότι βεβαιώθηκε η διάγνωση σαλμονέλας σε δύο από τα άτομα, που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο.

Τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν μετά τον έλεγχο, που έγινε προχθές στο κατάστημα από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ο έλεγχος προέβλεπε τη λήψη δειγμάτων από τους πάγκους κοπής και τα μαχαίρια, καθώς και καλλιέργεια κοπράνων του προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάποιο από τα άτομα που έσπευσε στο νοσοκομείο, είχε κρατήσει κομμάτι από την αλλοιωμένη γουρνοπούλα και η υπηρεσία πήρε δείγμα και απ’ αυτό.

Τα αποτελέσματα από το αρμόδιο εργαστήριο της Αθήνας αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Προηγούμενο άρθροΑπό το Ναύπλιο ο Πραγματικά “Πρώτος των Πρώτων” στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018 – Συγκέντρωσε 19.587 μόρια!!! (βίντεο)
Επόμενο άρθροΑύξηση κατώτερου μισθού, μείωση εισφορών, κοινωνικό μέρισμα στα κυβερνητικά σχέδια