Αρχική Eπικαιρότητα Και επίσημα πλέον η Άγκυρα ζητά ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους...

Και επίσημα πλέον η Άγκυρα ζητά ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πρώτη φορά επισήμως η Άγκυρα συνδέει ευθέως την υπόθεση των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και δείχνοντας πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος της Τουρκίας από αυτόν της Δύσης.

Η νέα προκλητική ενέργεια, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», δείχνει ότι η Τουρκία επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, καθώς και σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με σύγχρονο κράτος δικαίου.

Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου.

Όσο για το περιεχόμενο της επιστολής, σύμφωνα με τα Τα Νέα, ο Τούρκος αξιωματικός κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία απευθύνει και συστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος – μέλος της ΕΕ».