Αρχική Ν. Μεσσηνίας Γαλάζιες σημαίες σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Γαλάζιες σημαίες σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

 Aπονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Τα Κριτήρια του Προγράμματος εφαρμόζονται διεθνώς και είναι σχεδόν όλα υποχρεωτικά και αναφέρονται κυρίως σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέσσερις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας πληρούν τα Κριτήρια του Προγράμματος και βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι ακτές «Ανατολική Καλαμάτα-Ανάσταση» και «Μικρή Μαντίνεια» που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 2004 απέκτησαν την πιστοποίηση “BLUE FLAG BEACH 15 YEARS CERTIFICATE” για την επίτευξη υψηλών προτύπων σε τέσσερις κατηγορίες κριτηρίων: ποιότητα νερού, περιβαλλοντική διαχείριση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ασφάλεια ενώ οι ακτές «Ανατολική Καλαμάτα-Τέρμα Ναυαρίνου» και «Βέργα – Αλμυρός» που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα το 2016 τους απονεμήθηκε το αντίστοιχο πιστοποιητικό “BLUE FLAG BEACH CERTIFICATE” για τα ίδια κριτήρια.

 

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη ανηλίκου για διάρρηξη κατοικίας στο Ξυλόκαστρο
Επόμενο άρθρο«Περιορισμένος χρόνος για να σωθούν τα παιδιά» υποστηρίζουν οι διασώστες στην Ταϊλάνδη