Αρχική Ν. Μεσσηνίας Συναυλία του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας στα Φιλιατρά

Συναυλία του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας στα Φιλιατρά

Συναυλία από το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας, πλαισιωμένη και από μουσικά σεμινάρια, θα δοθεί στα Φιλιατρά σήμερα Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ στο Πάρκο της Βλαχέρνας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας είναι ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου με αναγνωσιμότητα από την διεθνή σκηνή, με εμφανίσεις σε υψηλού επιπέδου μουσικές διοργανώσεις καθώς και δισκογραφία.

Το αποψινό πρόγραμμα είναι ενταγμένο στον κύκλο συναυλιών του Κουαρτέτου σεΕλλάδα, Κροατία και ΗΠΑ.

Οι συναυλίες στην Ελλάδα θα γίνουν: Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας («Αμφιθέατρο Ι. Κορδάτος», Βόλος) στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο Ωδείο Αθηνών. Και σήμερα στο Πάρκο Βλαχέρνας του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Στην Κροατία η συναυλία θα γίνει στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Συνεδρίου Σαξοφώνου στο Ζάγκρεμπ – ενώ οι συναυλίες στις ΗΠΑ θα γίνουν στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, καθώς επίσης στο Σικάγο και στο Λος Αντζελες.

Η συναυλία στα Φιλιατρά εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων την περίοδο της γιορτής της Παναγίας της Βλαχέρνας στις αρχές Ιουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα υψηλής δεξιότητας και ευρείας υφολογικής ποικιλομορφίας, των J. S. Bach, Dinos Constantinides, Nickitas Demos, W. A. Mozart, Αθανάσιου Ζέρβα, Δημήτρη Θέμελη και Θοδωρή Καραθόδωρου.

Η συναυλία συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Τριφυλίας και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Εκτός από τη συναυλία -και αξιοποιώντας την ευκαιρία της επίσκεψης τεσσάρων πανεπιστημιακών καθηγητών μελών του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας- προγραμματίστηκαν επίσης σεμινάρια για τους μαθητές της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, καθώς και άλλων φιλαρμονικών και μουσικών ιδρυμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας.

Τα σεμινάρια θα γίνουν σε δύο φάσεις, αύριο Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου, από τις 11 π.μ. ως τη 1.30 μ.μ. στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο.

Το περιεχόμενο των σεμιναρίων είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου σπουδαστές αλλά και αρχάριοι μαθητές, καθώς και το γενικό φιλόμουσο κοινό. Ο κύκλος αυτός των μουσικών σεμιναρίων θα επικεντρωθεί σε τεχνικές παραγωγής ποιοτικού ήχου, διαχείριση αναπνοής, γυμνάσματα για την ανάπτυξη δεξιοτεχνίας, ζητήματα μεθοδολογιών και ρεπερτορίου, ζητήματα υφολογικής ερμηνείας, καθώς και σε ειδικά θέματα ιστορικού και μουσικοπαιδαγωγικού περιεχομένου.

Επιπροσθέτως, ο καθηγητής Eric Honour θα δώσει ειδική διάλεξη τύπου Colloquium – όπου θα αναπτύξει ζητήματα μουσικής σύνθεσης και ενορχήστρωσης με ακουστικά μέσα και με Η/Υ, καθώς και ζητήματα διαδραστικής σύνθεσης – ερμηνείας και αυτοσχεδιασμού. Η διάλεξη απευθύνεται σε μαθητές μουσικής, σπουδαστές, επαγγελματίες μουσικούς-μαέστρους, θεωρητικούς και συνθέτες, ενώ θα μπορέσει να την παρακολουθήσει και το φιλόμουσο κοινό για εμπλουτισμό των μουσικών γνώσεών του. Η διάλεξη θα δοθεί αύριο Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 6 μ.μ. Για πληροφορίες: κ. Παντελάκη 6972-297936.