Αρχική Eπικαιρότητα Ρέθυμνο: Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία του κτηνοτρόφου – Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέλφια

Ρέθυμνο: Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία του κτηνοτρόφου – Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέλφια

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός κτηνοτρόφου στο Αμάρι του Ρεθύμνου, την περασμένη Κυριακή (01/07).

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκαν στον 24χρονο συλληφθέντα για το έγκλημα στο Άνω Μέρος Αμαρίου, ενώ στον 25χρονο κατηγορούμενο αδελφό του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην κατάθεσή του ο 24χρονος ομολόγησε την πράξη του ωστόσο ισχυρίστηκε πως είχε προηγηθεί συμπλοκή στη διάρκεια της οποίας η ζωή του απειλήθηκε από το θύμα με αποτέλεσμα να πυροβολήσει εναντίον του. Αντίθετα, ο μεγαλύτερος αδελφός του αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του.

Αμέσως μετά την απολογία τους, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τα δύο αδέλφια κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Νωρίτερα ένα μαυροφορεμένο μαινόμενο πλήθος από την μία και ένας αστυνομικός κλοιός από την άλλη βρισκόταν έξω από τα δικαστήρια Ρεθύμνου.

Τα δύο αδέρφια υπό δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης, μπήκαν στα δικαστήρια από άλλη είσοδο με αποτέλεσμα το εξαγριωμένο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε άλλο σημείο, μόλις τους αντιλήφθηκε, έτρεξε με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος τους για να τους προλάβει.

Οι εξαγριωμένοι συγγενείς του κτηνοτρόφου που έπεσε νεκρός στο Άνω Μέρος στη θέα των κατηγορουμένων ξέσπασαν φραστικά εναντίον τους με σκληρές εκφράσεις όπως «μην προστατεύετε τους φονιάδες».

Εν τέλει, επέστρεψαν στον χώρο μπροστά από το δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου και σταδιακά το πλήθος διαλύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος, βασικός ύποπτος της δολοφονίας, είχε συλληφθεί από τις Αρχές μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ενώ μία ημέρα αργότερα ο 25χρονος αδερφός του επικοινώνησε με τις αρχές και παραδόθηκε.

Τρεις σφαίρες δέχθηκε ο κτηνοτρόφος

Τουλάχιστον τρεις σφαίρες δέχθηκε ο 63χρονος κτηνοτρόφος που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητό του μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον του στο Άνω Μέρος Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Το βράδυ της Κυριακής διενεργήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στον 63χρονο από τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη όπου διαπιστώθηκε ότι οι σφαίρες βρήκαν τον κτηνοτρόφο στο κεφάλι και τον θώρακα.

«Δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα. Περιμένουμε κάποιες μετρήσεις για να δούμε ποια προκάλεσε τον θάνατο του 63χρονου ωστόσο τα τραύματα τόσο στο κεφάλι όσο και στον θώρακα θα μπορούσαν να ήταν θανατηφόρα. Στον θώρακα χτύπησε ζωτικά όργανα και στο κεφάλι προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Παπαδομανωλάκης.