Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Παραμένει ο κίνδυνος από το ρέμα στη Θουρία

Μεσσηνία: Παραμένει ο κίνδυνος από το ρέμα στη Θουρία

Εξακολουθεί να είναι σοβαρός ο κίνδυνος πλημμύρας στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία.

Και αυτό γιατί το έργο αποκατάστασης της ζημιάς – αντιπλημμυρικής προστασίας σταμάτησε στη μέση, μετά από καταγγελία πολίτη κι ενώ το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάνθηκαν ότι χρειαζόταν περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 που έπληξαν και τη Θουρία, εξαιτίας και του ρέματος των Αγίων Θεοδώρων, ο Δήμος Καλαμάτας με εργολαβία αποκατάστασης άνοιξε το σκεπασμένο ρέμα σε μια διαδρομή 70 – 80 μέτρων από την εκκλησία προς το χωριό.

Ο δήμος σχεδίαζε στο σημείο που σταμάτησε το ανοιχτό τμήμα, να δημιουργήσει ένα δεύτερο υπόγειο αγωγό δίπλα στον υφιστάμενο, ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα της παροχέτευσης των νερών και να μειωθεί ο κίνδυνος πλημμύρας. Μετά την καταγγελία του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων της περιοχής Στάθη Γεωργακίλα, το Τμήμα Περιβάλλοντος  αποφάνθηκε ότι το έργο έγινε χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση και με εισήγησή του η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ στο δήμο.

Για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο απαιτούνται οριοθέτηση του ρέματος, υδραυλικές μελέτες, μελέτη διευθέτησης κι έγκριση από την Περιφέρεια.

Όπως είναι σήμερα η κατάσταση στο ρέμα, ο κίνδυνος πλημμύρας είναι ακόμα μεγαλύτερος σε σχέση με το 2016.

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΕ: Έτσι θα διαγράψετε τις οφειλές σας
Επόμενο άρθροΗλεία: Ένοπλη ληστεία για ένα κινητό και λίγα ευρώ – Ο δράστης είχε συνεργό τον πατέρα του