Αρχική Eπικαιρότητα 38χρονη εισάγεται στην Ιατρική με 19.150 μόρια

38χρονη εισάγεται στην Ιατρική με 19.150 μόρια

Αν και 20 χρόνια μετά την πρώτη φορά συμμετοχής της στις πανελλαδικές εξετάσεις, η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη καταφέρνει να εκπληρώσει έναν μεγάλο στόχο της ζωής της καθώς συγκεντρώνει 19.150, βαθμολογία ικανή να την βοηθήσει να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο, δηλαδή να σπουδάσει Ιατρική.

Όπως δηλώνει η 38χρονη στο ΑΠΕ, ο δρόμος προς την επιτυχία δεν αποτέλεσε φυσικά μια εύκολη υπόθεση καθώς έχοντας αφήσει τα σχολικά έδρανα από καιρού, χρειάστηκε να τοποθετήσει την ζωή της σε μια εντελώς διαφορετική βάση, παρακολουθώντας μαθήματα σε επαγγελματικό Λύκειο της Κοζάνης το πρωί ενώ το απόγευμα συνέχιζε, για αρκετό χρονικό διάστημα, να εργάζεται κανονικά ως βοηθός μικροβιολόγου.

Το ιδιαίτερα εξαντλητικό της καθημερινό πρόγραμμα που ξεκινούσε στις 07:30 το πρωί και ολοκληρωνόταν στις 21:30 το βράδυ, δεν της επέτρεπε προσωπικό διάβασμα που να ξεπερνά τις δύο ώρες ημερησίως.

Λίγο πριν την τελική ευθεία των εξετάσεων, ενέτεινε το ρυθμό διαβάσματος παίρνοντας άδεια άνευ αποδοχών από την εργασία της, χωρίς καν να παρακολουθήσει φροντιστηριακά μαθήματα.

Αρωγοί στην προσπάθεια της οι καθηγητές αλλά και οι εργοδότες της που όπως αναφέρει της προσέφεραν αμέριστη υποστήριξη, αντιμετωπίζοντας την με κατανόηση.

Η Αλεξάνδρα αναφέρει πως αν και 20 χρόνια μετά, μπορεί να ανακαλέσει πλήρως στην μνήμη της τα συναισθήματα απογοήτευσης της αρχικής της αποτυχίας στον θεσμό, προσθέτοντας μάλιστα πως το όνειρο των ακαδημαϊκών σπουδών δεν την εγκατέλειψε ποτέ.

Σήμερα, δηλώνει αισιόδοξη μην τρομάζοντας από τις επικείμενες αλλαγές που ενδεχομένως συνεπάγονται  την έναρξη της φοιτητικής ζωής, σκοπεύοντας να προσπαθήσει να συνεχίσει να εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές της.