Αρχική Eπικαιρότητα Υπόθεση κοκαΐνη: Στα χέρια της αστυνομίας ο ιδιοκτήτης του Κολωνακιώτικου Sushi Bar...

Υπόθεση κοκαΐνη: Στα χέρια της αστυνομίας ο ιδιοκτήτης του Κολωνακιώτικου Sushi Bar Lilly Shu

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο συνιδιοκτήτης του κολωνακιώτικου sushi bar Lilly Shu που έσπρωχνε κοκαΐνη στην εγχώρια show biz, Σταύρος Περουκίδης. Ο 54χρονος που εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης πιάστηκε προχθές το μεσημέρι σε διαμέρισμα της συντρόφου του στην Καλλιθέα. Χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής τον αναζητούσαν εδώ και δυόμισι χρόνια.

Όταν στις 11 το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου του 2016 ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων των μελών του κυκλώματος, κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε στο σπίτι του Περουκίδη στο Λυκαβηττό. Η γυναίκα του που φέρεται να μην γνώριζε τίποτα για τις παράνομες μπίζνες του συζύγου της, απάντησε πως ο άνδρας της είχε φύγει μια ώρα νωρίτερα για βόλτα και δεν απαντούσε στα δύο κινητά του τηλέφωνα… Έκτοτε, τα ίχνη του χάνονται. Τα τηλέφωνα του νεκρά και ο ίδιος άφαντος σαν να είχε ανοίξει η γη να τον καταπιεί. Λίγες εβδομάδες αργότερα, μια πληροφορία για κάποιες “κινήσεις” κινητών τηλεφώνων, αρκούν για να εντοπιστούν, λένε οι πληροφορίες οι περιοχές που κινούνταν ο Σταύρος Περουκίδης. Στα τέλη της εβδομάδας, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης όχι μόνο γιατί ο ανακριτής μελέτησε εκ νέου σε βάθος τη δικογραφία αλλά γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο πλέον έχει “λοκαριστεί” και έπρεπε να συλληφθεί.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας με καταγωγή από το μακρινό Καζακσταν, λευκό ποινικό μητρώο και σπουδές στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο, εμφανίστηκε σαν κομήτης στην αθηναϊκή νύχτα το 2013. Αποτελεί το μυστηριώδη τύπο του Κολωνακίου που όλοι τον γνώριζαν, μιλούσαν μαζί του και φωτογραφίζονταν σε ανέμελες στιγμές σε Αθήνα και Μύκονο και όμως γνώριζαν ελάχιστα για αυτόν.

Η υπόθεση “κόκα στο Κολωνάκι”
Ο αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση μέσα από τη κατάθεση του ξετυλίγει με ονόματα και διευθύνσεις τις “λευκές” νύχτες της Αθήνας. “Το άτομο ονόματι Σταύρος, όπως διαπιστώσαμε είναι ο Περουκίδης Σταύρος, γεννημένος το 1964 στο Καζακστάν και χρησιμοποιούσε τα δύο κινητά τηλέφωνα που μας έδωσαν με συνδρομητή τον ίδιο. Ο συγκεκριμένος, εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας συνέταιρος στο κατάστημα Lili Shu, στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι και το τελευταίο χρονικό διάστημα μαζί με άλλα άτομα ήταν έτοιμος να ξεκινήσει άλλο κατάστημα στο Γκάζι. Για τις πωλήσεις των ναρκωτικών χρησιμοποιεί κωδικές λέξεις όπως “βιογραφικό”, “τραπέζι”, “μπουκάλι” “marlboro”, “μηχανάκι”, “σει φούστα, μπλούζα”, “ατομάκι”, “πράσινο ελληνικό” κλπ”.

Ουσιαστικά από ότι φαίνεται από την τεράστια δικογραφία, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας του Κολωνακίου προμηθευόταν κοκαΐνη, σκανγκ και άλλα ναρκωτικά από τα δύο κυκλώματα και στη συνέχεια τα έσπρωχνε σε επώνυμους πελάτες του Κολωνακίου, της Γλυφάδας και των ακριβών προαστίων.

Στον ένα χρόνο που ο σούπερ κοριός είχε “λοκάρει” και “σκάναρε”τα κινητά του Περουκίδη αλλά και των υπολοίπων μελών της συμμορίας έχουν καταγραφεί εκατοντάδες συνομιλίες που συνήθως ήταν άκρως φειδωλές και σύντομες. Σκοπός ένας και μόνο: η αγοραπωλησία ναρκωτικών…

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία λίγους μήνες μετά την παρακολούθηση του κινητού του συγκεκριμένου επιχειρηματία, στο στόχαστρο της Δίωξης Ναρκωτικών μπήκε ένας 33χρονος Έλληνας που επισήμως παρουσιάζεται ως άνεργος και με τον οποίο ετοιμαζόταν να ανοίξει και δεύτερο μαγαζί στο Γκάζι. Εκτός από τον Περουκίδη για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, έχουν συλληφθεί πέντε Αλβανοί μεγάλα κεφάλια του κυκλώματος που ουσιαστικά είχαν την ευθύνη για την προμήθεια από τη γειτονική χώρα των ναρκωτικών ουσιών και τριών ακόμη Ελλήνων ενώ καταζητείται ακόμη ένα άτομο με το ψευδώνυμο “Ero” που είναι αλβανικής καταγωγής και φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στη λειτουργία των δύο κυκλωμάτων.

 

Πηγή: protothema.gr