Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Δεκατρείς στο νοσοκομείο από χαλασμένη γουρνοπούλα

Καλαμάτα: Δεκατρείς στο νοσοκομείο από χαλασμένη γουρνοπούλα

Δεκατρία τουλάχιστον άτομα με συμπτώματα γαστρεντερίδας – σαλμονέλας έστειλε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η γουρνοπούλα που έφαγαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωσή μας από το Νοσοκομείο, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς αφορά 13 καταγεγραμμένα περιστατικά που έφθασαν εκεί (τα περισσότερα τη Δευτέρα) με διάρροιες, πυρετούς και εμετούς. Μάλιστα, 3 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Β’ Παθολογική Κλινική, και 2 αδελφάκια στην Παιδιατρική.

Ανά 2 – 3 οι άνθρωποι που αρρώστησαν και έσπευσαν στο Νοσοκομείο ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας που έφαγαν από την ίδια γουρνοπούλα. Τα 10 από τα 13 αυτά άτομα ενημέρωσαν το Νοσοκομείο ότι αγόρασαν τη γουρνοπούλα από ένα συγκεκριμένο μαγαζί της Καλαμάτας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το Νοσοκομείο Καλαμάτας ενημερώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας, η οποία ασχολείται σοβαρά με την υπόθεση όταν η κατανάλωση του επικίνδυνου τροφίμου έχει προκαλέσει προβλήματα υγείας σε αρκετά άτομα και το προϊόν προέρχεται από το ίδιο κατάστημα.

Η υπηρεσία αναλαμβάνει να επιβεβαιώσει ότι το πρόβλημα υγείας προκλήθηκε από το συγκεκριμένο κατάστημα, και στη συνέχεια κινεί τις διαδικασίες για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.

πηγή www.eleftheriaonline.gr