Αρχική Eπικαιρότητα Αποκάλυψη: Για τελετή μύησης μπήκαν οι μαθητές στην σπηλιά στην Ταϊλάνδη! (Βίντεο)

Αποκάλυψη: Για τελετή μύησης μπήκαν οι μαθητές στην σπηλιά στην Ταϊλάνδη! (Βίντεο)

Ένας από τους δύτες που συμμετέχει στην ομάδα διάσωσης των παιδιών που έχουν εγκλωβιστεί σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη, προέβη σε μια δήλωση που έχει εγείρει έντονα ερωτηματικά.

Το μέλος του σωστικού συνεργείου ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά πήγαν στη συγκεκριμένο σπήλαιο προκειμένου να πάρουν μέρους σε τελετή κάποιου είδους μύησης.

Ένας Ολλανδός δύτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μέρος της ομάδας των διασωστών που βρήκαν τα αγόρια, δήλωσε στο Sky News ότι συμμετείχαν σε κάποιο τελετουργικό.

Τα αγόρια είχαν αφήσει τα σακίδια και τα παπούτσια τους έξω από το σπήλαιο «πριν βυθιστούν και προσπαθώντας να φτάσουν στο τέλος της σήραγγας», δήλωσε ο Ben Reymenants. «Μοιάζει σαν μύηση για τα αγόρια της περιοχής να…γράψουν το όνομά τους στους τοίχους και να επιστρέψουν».

«Τώρα μια πλημμυρίδα, λόγω της αιφνίδιας βροχής, τους έχει εγκλωβίσει», είπε ο δύτης προσθέτοντας ότι τα νεαρά αγόρια είναι δυνατά αλλά η έλλειψη φαγητού τα λυγίζει.

Ο διοικητής της ταϊλανδέζικης ομάδας Seal, Arpakorn Yookongkaew, δήλωσε την Τρίτη ότι επτά μέλη της μονάδας του – συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού και ενός νοσηλευτή – βρίσκονται με την ομάδα των 13 ατόμων στο σπήλαιο.

Τα μέλη της ομάδας του «έδωσαν στα αγόρια φαγητό, ξεκινώντας από τα τρόφιμα που χωνεύονται εύκολα και υψηλής θρεπτικότητας με αρκετά μεταλλικά στοιχεία», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε ότι δεν υπήρχε καμία βιασύνη για να τα βγάλει έξω μέχρι να βρεθεί απόλυτα ασφαλής τρόπος για να γίνει αυτό.

Οι ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο Khaosodenglish.com της Ταϊλάνδης, αντλούν περίπου 2 600 γαλόνια νερού από το σπήλαιο κάθε ώρα.

Αντέχουν τα παιδιά

Καλά στην υγεία τους δηλώνουν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένα εδώ και μία εβδομάδα σε πλημμυρισμένη σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη.

Σε νέο βίντεο που δημοσιοποίησε το Βασιλικό Ναυτικό της χώρας, τα παιδιά λένε τα ονόματά τους στην κάμερα ένα προς ένα, ενώ η κάμερα καταγράφει και έναν Ταϊλανδό δύτη που βρίσκεται μαζί τους.

Τα παιδιά εμφανίζονται κάποιες στιγμές να χαμογελούν ενώ απαντούν στις ερωτήσεις του βατραχανθρώπου των ειδικών μονάδων του Ταϊλανδέζικου ναυτικού. Τα περισσότερα από τα παιδιά είναι σκεπασμένα με θερμαντικές κουβέρτες.

 

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού μαγνητοσκοπήθηκε την Τρίτη και δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης.

Προπόνηση στις καταδύσεις θα κάνουν τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά την σπηλιά
Τα δώδεκα παιδιά και ο βοηθός προπονητής τους που βρέθηκαν ζωντανοί αφού πέρασαν εννέα ημέρες, χωρίς φαγητό, μέσα σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη θα πρέπει τώρα να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους πριν ξεκινήσει η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

«Η έρευνά μας στέφθηκε με επιτυχία αλλά απομένει η διάσωση», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιανγκ Ράι, Ναρονγκσάκ Οσοτανάκορν.

«Είναι απίστευτο. Το περίμενα εδώ και δέκα ημέρες. Δεν πίστευα ότι θα ερχόταν αυτή η ημέρα», δήλωσε κατενθουσιασμένος ο πατέρας ενός από τους εφήβους. Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμενόταν να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μιας τηλεφωνικής γραμμής, μήκους πολλών χιλιομέτρων, προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, να μιλήσουν κυρίως με τους γονείς τους.

Οι πιθανότητες να απεγκλωβιστούν σύντομα είναι ουσιαστικά μηδενικές: η στάθμη του νερού είναι τέτοια που θα έπρεπε να καταδυθούν και να βγουν κολυμπώντας. Ένας έμπειρος δύτης θα χρειαζόταν έξι ώρες για να διανύσει την απόσταση μέχρι την είσοδο του σπηλαίου.

Τα παιδιά, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, και ο 25χρονος προπονητής τους βρέθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας από δύο Βρετανούς δύτες, σε βάθος 4 χιλιομέτρων μέσα στο σπήλαιο. Είναι αδυνατισμένα και εξαντλημένα από την περιπέτειά τους.

Γιατροί έφτασαν στο σημείο όπου βρίσκονται τα παιδιά και θα εξετάσουν κατά πόσο είναι σε θέση να καταδυθούν. Θα σταλεί επίσης στο εσωτερικό ο κατάλληλος καταδυτικός εξοπλισμός, τρόφιμα και φάρμακα. «Πρέπει να τους προπονήσουμε… Να δούμε τι μπορούν να κάνουν», είπε ο κυβερνήτης.