Αρχική Eπικαιρότητα Σε εξέλιξη επιχείρηση του λιμενικού για την σύλληψη διακινητών ναρκωτικών

Σε εξέλιξη επιχείρηση του λιμενικού για την σύλληψη διακινητών ναρκωτικών

Εγκληματική οργάνωση Ελλήνων και Αλβανών που διακινούσε κοκαΐνη εξάρθρωσε το Λιμενικό Σώμα.

Με έλεγχο σε σπίτια στην Αθήνα και κυρίως στην περιοχή του Γαλατσίου, οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν 6 άτομα τα οποία διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η επιχείρηση εντοπισμού και άλλων ασύλληπτων μελών, ενώ συνεχίζεται και η έρευνα σε άλλα μέρη της Αττικής τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για την διακίνηση της κοκαΐνης.

Την παρακολούθηση του κυκλώματος είχε αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά μαζί με την Δίωξη Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Σώματος σημειώνοντας μία ακόμα μεγάλη επιτυχία. Μέσα στις οικείες των μελών, κατασχέθηκαν 400gr κοκαΐνης, σεβαστό χρηματικό ποσό και κάποια οχήματα.

Ωστόσο εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών δεν έχει εντοπιστεί, ενώ ένας μέρος τους είναι πιθανό μέλη του κυκλώματος να πρόλαβαν να καταστρέψουν λίγο πριν συλληφθούν.

Το 2018 το Λιμενικό Σώμα στα πλαίσια και του έτους «κατά των Ναρκωτικών» έχει πραγματοποιήσει ένα επιχειρησιακό άλμα στην εξάρθρωση μεγάλων κυκλωμάτων διακίνησης, αναβαθμίζοντας παγκόσμια το ρόλο του. Δεν είναι τυχαία και η μεγάλη εμπιστοσύνη τόσο της DEA όσο και των ευρωπαϊκών τελωνίων, οι οποίοι όσες φορές έχουν παράσχει πληροφορίες, αυτές έχουν μετατραπεί σε επιτυχημένες επιχειρήσεις.