Αρχική Eπικαιρότητα Λύγισε η 23χρονη φοιτήτρια στην περιγραφή του εφιάλτη που έζησε στα χέρια...

Λύγισε η 23χρονη φοιτήτρια στην περιγραφή του εφιάλτη που έζησε στα χέρια του «βιαστή της Δάφνης»

Χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου στο εδώλιο αλλά και χωρίς την παρουσία ακροατηρίου ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του 53χρονου αποκαλούμενου «βιαστή της Δάφνης» που κατηγορείται ότι είχε μετατρέψει το σπίτι του σε κολαστήριο για μία 23χρονη φοιτήτρια, υποβάλλοντάς την σε σεξουαλική κακοποίηση.

 

Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής λόγω της φύσης των αδικημάτων που βαρύνουν τον κατηγορούμενο.

Ο 53χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος έχει εμφανίσει πιστοποιητικά που δείχνουν ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης, δεν παρέστη στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος ζήτησε να μη μεταχθεί από τις φυλακές.

Η δίκη ξεκίνησε με τη μαρτυρική κατάθεση της 23χρονης φοιτήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η κοπέλα ήταν ψύχραιμη. Λύγισε μόνο όταν κλήθηκε να περιγράψει τον εφιάλτη που έζησε στο ημιυπόγειο διαμέρισμα του 53χρονου.

Φέρεται να είπε ότι αιφνιδιάστηκε όταν δέχθηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο και ότι προσπάθησε να ξεφύγει, όμως εκείνος παρά το βάρος του και τα προβλήματα όρασης έτρεξε και την έπιασε.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι από τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το ιστορικό

Τον Μάιο του 2017 οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας είχαν δηλώσει στις αρχές την εξαφάνισή της, αναφέροντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βοηθούσε έναν ανάπηρο άνδρα που διέμενε στη Δάφνη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι του 53χρονου και έκαναν έφοδο. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό. Η 23χρονη βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, δεμένη, φιμωμένη και κακοποιημένη. Αμέσως συνέλαβαν τον 53χρονο και μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο.

Στην κατάθεσή της η φοιτήτρια είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι είχε πέσει θύμα ομηρίας και βιασμού από τον 53χρονο, ο οποίος την είχε αναισθητοποιήσει.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να κατέγραφε με κάμερες το τι συνέβαινε μέσα στο διαμέρισμά του.

Ο ίδιος προανακριτικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, επικαλούμενος τα σοβαρά προβλήματα όρασης και είχε υποστηρίξει ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεση της 23χρονης.

Οι κατηγορίες

Ο 53χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για:

  • αρπαγή με σκοπό να εξαναγκασθεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή, για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωσή της
  • βιασμό κατ’ εξακολούθηση,
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση,
  • παραβίαση απορρήτου για μη δημόσια πράξη
  • κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η τελευταία κατηγορία αφορά σε πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε σε σκληρούς δίσκους υπολογιστών στο σπίτι του. Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι δεν ήταν δικό του, αλλά τρίτων προσώπων που του είχαν πάει τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές για επισκευή.

Η δίκη διεκόπη για τις 18-9-2018.