Αρχική Eπικαιρότητα Ποιοι φταίνε που πνίγεται η Μάνδρα; Τι δείχνει το πόρισμα για τις...

Ποιοι φταίνε που πνίγεται η Μάνδρα; Τι δείχνει το πόρισμα για τις πλημμύρες

Πειθαρχικές ευθύνες σε φορείς του δημοσίου και δημάρχους για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017 καταλογίζει το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Σε αιρετούς του Δήμου Μάνδρας καταλογίζονται ευθύνες για την ανέγερση δημοτικών αυθαιρέτων κατασκευών μέσα στην κοίτη του ρέματος όπως το αμαξοστάσιο το δημοτικό γήπεδο αλλά και η απόπειρα τακτοποίησης των αυθαίρετων αυτών, μέσω της υπαγωγής τους στο σχετικό νόμο.

Σε υπαλλήλους του Δασαρχείου Αιγάλεω επιρρίπτονται ευθύνες για την καθυστέρησή τους επί τρία χρόνια να απαντήσουν για τον δασικό, ή μη, χαρακτήρα της περιοχής προκειμένου να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ευθύνες καταλογίζονται και στην Πολεοδομία Ελευσίνας για το ότι δεν διενεργήθηκαν αυτοψίες για αυθαίρετες κατασκευές, ενώ δόθηκαν άδειες ανέγερσης κτισμάτων ακόμη και μέσα στην κοίτη του ρέματος, καθώς και σε συγκεκριμένους ιδιώτες μηχανικούς που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την κατασκευή των αυθαίρετων μέσα στο ρέμα.

Ευθύνες καταλογίζονται και σε συγκεκριμένους ιδιώτες μηχανικούς, που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την κατασκευή των αυθαιρέτων κτισμάτων μέσα στο ρέμα.

Προηγούμενο άρθροΚύπρος: Ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει τεράστιο τέμενος στα κατεχόμενα (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΜαρτυρία για την εξαφάνιση φαντάρου: “Μου είπε είχε θέματα με κάτι δοκίμους”