Αρχική Ν. Κορινθίας Πιτσάκης-Ραψωματιώτης-Σπηλιωτακάρας: Μετεξεταστέοι στην ‘Έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018’

Πιτσάκης-Ραψωματιώτης-Σπηλιωτακάρας: Μετεξεταστέοι στην ‘Έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018’

Μία ακόμη αναβολή δόθηκε στην γνωστή συνάντηση των Προέδρων των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου της Τετάρτης, η οποία και τελικά δεν θα γίνει. Κάποιοι πιθανόν από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο, ίσως έρθουν την Παρασκευή. Αυτό όμως που είναι σίγουρο, είναι ότι θα γίνει το Διοικητικό Συμβούλιο των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, που έχει οριστεί να γίνει και θα γίνει στις 9 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, στις 17:30 μ.μ. το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. Τελευταίο θέμα θα έχει την Έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018.

Τα γράψαμε , τα ξαναγράψαμε και μάλλιασε και η γλώσσα μας, αλλά μερικοί συνεχίζουν να γράφουν αστειότητες. Όταν ο νόμος είναι σαφής και απαγορεύει σε κάθε ανοιχτό δημόσιο χώρο (δημοτικό, λιμενικό κτλ), ακόμα και την χρήση του τίτλου όπως φαίνεται στο αντίστοιχο ΦΕΚ, που καλά θα κάνουν όποιοι μπαίνουν να γράφουν για τις παραμέτρους και τις νομολογίες που διέπονται με τέτοιου είδους εκθεσιακές δραστηριότητες, θα πρέπει τουλάχιστον πριν τα γράψουν , να διαβάζουν τον τελευταίο νόμο του Ιανουαρίου του 2018. Ο νόμος αυτός καθορίζει επακριβώς ότι σε αυτούς τους δημόσιους χώρους επιτρέπονται μόνο υπαίθριες εκθεσιακές δραστηριότητες.

Και το αναλύουμε για ακόμη μία φορά ότι σε αυτούς τους χώρους των υπαίθριων εκθεσιακών δράσεων δεν αδειοδοτούνται, αλλά απαγορεύονται αυστηρά οι κάθε είδους πρόχειρες ή μόνιμες κατασκευές (τέντες, πέργολες, αποσπώμενες κατασκευές). Αυτός είναι και ο βασικός  λόγος της μετονομασίας από Έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018, σε Εκθεσιακές δραστηριότητες Πελοπόννησος 2018 για να πάρει το ‘πράσινο φως’ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας από το ΥΕΝ (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας), στο οποίο ανήκει το λιμάνι της Κορίνθου.

Αυθαίρετα λοιπόν, ο κ. Πιτσάκης, ο Ραψωματιώτης και ο Σπηλιωτακάρας, τροποποίησαν τον τίτλο Έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018 και τον επανυπέβαλαν στο ΥΕΝ με τίτλο Εκθεσιακές δραστηριότητες Πελοπόννησος 2018 , διότι όπως αρχικά το ζήτησαν τους το επέστρεψαν πίσω με το «απαγορεύεται» ακόμη και η χρήση της  λέξης έκθεση και EXPO.

Επειδή τελευταία προσπαθούν κάποιοι να στηρίξουν την γκάφα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π.Πιτσάκη και των επικεφαλείς των παρατάξεων που τον στηρίζουν Σπηλιωτακάρα και Ραψωματιώτη, πιστεύουμε ότι μετά από αυτό, τουλάχιστον θα μπουν στον κόπο μερικοί, πριν γράψουν ανέκδοτα ότι ο Άγγελος Καραμπίκας έχει κατοχυρώσει το Έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018, και επειδή έστειλε την γνωστή επιστολή, αρνούμενος να λάβει μέρος σε κάτι που δεν μπορεί να έχει την στοιχειώδη νομιμότητα με τις κατασκευές είναι τελικά και η αιτία της αλλαγής του ονόματος από Έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2018, κατά τον κ.Πιτσάκη, Ραψωματιώτη και Σπηλιωτακάρα, σε ‘Εκθεσιακές δραστηριότητες Πελοπόννησος 2018’.

 

Σ.Σ. Ελληνικά ξέρουμε, δεν θα μας κάνετε μερικοί να τα ξεχάσουμε και έχουμε και πολύ λογική, αλλά και νοημοσύνη. Και τουλάχιστον διαβάζουμε πριν γράψουμε , εκτός εάν τελευταία σας δίνουν πολλά γραμμένα οι εργοδότες σας και σας βάζουν να τα υπογράψετε κιόλας για να εκτίθεστε διπλά.