Αρχική Eπικαιρότητα Το σπίτι των ονείρων μας… με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και θέα θάλασσα!

Το σπίτι των ονείρων μας… με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και θέα θάλασσα!

Στο Carmel της California αμέσως μόλις τελειώνει μια μεγάλη δασική έκταση ξεπροβάλλει, ένα ονειρικό μοντέρνο σπίτι από τσιμέντο και γυαλί. Απολαύστε το!

Τα τόξα και οι καμπύλες του οικήματος εντυπωσιάζουν και το ίδιο εντυπωσιακή είναι η θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μια όμορφη άγρια και βραχώδη ακρογιαλιά. Οι γυάλινοι τοίχοι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι βοηθούν στην μεγιστοποίηση της απόλαυσης της θέας.

Ο αρχιτέκτονας Wallace Cunningham, ο οποίος θεωρείται από τους σχεδιαστές με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, είναι ο ιθύνων νους πίσω από το εκπληκτικό σπίτι των 248 τετραγωνικών μέτρων. Η κατασκευή τελείωσε το 2017 και φέτος πωλείται με τιμή κάτι περισσότερο από 9,1 εκ. ευρώ. Δεν θα σε κρατήσουμε σε αγωνία, κάθισε και δες ένα μοντέρνο σπίτι με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και θέα-θάλασσα!

Το σπίτι βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το μαγευτικό θέρετρο Carmel-by-the-Sea και ξεπροβάλλει λαμπερό μέσα από ένα άγριο, δασώδες και πετρώδες περιβάλλον. Οι εντυπωσιακές τσιμεντένιες αψίδες δίνουν όμορφες καμπυλωτές γραμμές στο κτίριο που έρχεται σε αντίθεση με τα δέντρα και τα βράχια της περιοχής.

Εξωτερικά το σπίτι βγάζει ένα ιδιαίτερα μοντέρνο βιομηχανικό ύφος σε ραφιναρισμένη μορφή, ενώ το ατσάλι, το γυαλί και τα γυαλισμένα τσιμεντένια πατώματα του προσδίδουν λάμψη και αντιτίθενται στην υφή με το ματ τσιμέντο των τόξων. Μικρές ξύλινες λεπτομέρειες βοηθούν στον «εξευγενισμό» του κτιρίου από το βιομηχανικό στυλ και το συνδέουν με το δάσος πέρα από τους γυάλινους τοίχους.

Όλα τα παράθυρα είναι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι σε μια προσπάθεια ενοποίησης του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Η σχεδίαση ανοιχτού τύπου δημιουργεί μεγάλα δωμάτια με πολλαπλές χρήσεις που κάνουν πιο μοντέρνο το ύφος του σπιτιού. Ταυτόχρονα έχεις θέα στα υπόλοιπα δωμάτια ακόμα και από μακρινή απόσταση.

Η κουζίνα έχει πλεόνασμα φυσικού φωτισμού και άνετους χώρους χωρίς πάνω ντουλάπια. Στην πολύ καλή εικόνα της χωροθετημένης κουζίνας, συμβάλλουν τα μεγάλα παράθυρα και τα πανέμορφα ντουλάπια κουζίνας.

 

 

Ένα από τα πίσω καθιστικά, με θέα στον κήπο και την είσοδο του σπιτιού.

 

Αν σου περισσεύουν 9,3 εκ. ευρώ τότε είναι ένα από τα πιο όμορφα σπίτια που έχουμε δει. Αν όχι έχεις μια πολύ καλή εικόνα για τι αρχιτεκτονικής σπίτι, σε λιγότερο πολυτελή περιοχή  θα ήθελες να έχεις! Θα σε αφήσουμε με τα καλύτερα μοντέρνα σπίτια!

Πηγή: decoration.g