Αρχική Eπικαιρότητα Παππάς: Έτσι θα γίνει η μετάβαση σε «καθαρό» τηλεοπτικό τοπίο

Παππάς: Έτσι θα γίνει η μετάβαση σε «καθαρό» τηλεοπτικό τοπίο

Για πέρασμα σε μια καινούργια πραγματικότητα έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, μετά και την ανακοίνωση από το ΕΣΡ, της οριστικής λίστας των προεπιλεγέντων.

«Το καθαρό τηλεοπτικό τοπίο θα δώσει τη δυνατότητα στους σταθμούς να επενδύσουν και σε παραγόμενο πρόγραμμα και στην προστασία των εργαζομένων», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα δύο αδιάθετες άδειες και σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες.

«Νομίζω ότι ζούμε μια ευτυχή μετάβαση και διαμορφώνονται οι όροι για να μην έχουμε το φαινόμενο κατά το οποίο ο ραδιοτηλεοπτικός χώρος έχει συνεχώς ογκούμενα χρέη και δυσμενείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν μπει στα δημόσια ταμεία περίπου μισό δισ. από φόρο διαφήμισης, τέλη χρήσης, άδειες, σημειώνοντας ότι θα μειωθεί ο φόρος διαφήμισης για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα κανάλια, ενώ πρόσθεσε ότι τώρα μιλάμε για περίπου 1.800 εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς και με την οδυνηρή εκκρεμότητα του MEGA, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε, επίσης, αισιόδοξος ότι με το πέρας της αδειοδότησης τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το προσωπικό των καναλιών και κάλεσε παράλληλα τους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν το πακέτο των 75 εκατ. ευρώ μέσω του πλαισίου στήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών γιατί έτσι «και ο κόσμος θα βρει δουλειά, και θα αξιοποιηθούν παραγωγές και η εικόνα της χώρας διεθνώς θα βελτιωθεί ραγδαία».

Θετικά βήματα στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Μιλώντας για τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Παππάς είπε ότι υπάρχει σκεπτικισμός και δεν μπορούμε να είμαστε εφησυχασμένοι, ωστόσο, σημείωσε ότι έγιναν βήματα και θα υπάρξει απόφαση θετική εάν ο καθένας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Πρόσθεσε ότι οι συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη, που ενίοτε ρέπουν και προς την ακροδεξιά, είναι ανίκανες να οργανώσουν μια πολιτική απάντηση που θα σέβεται το διεθνές και το ανθρώπινο δίκαιο στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι «θα είχε ενδιαφέρον η ελληνική Δεξιά να συμφωνήσει σε κάτι που θα είναι σε συμφέρον της Ελλάδας».

Για τα σενάρια ότι ο πρωθυπουργός αντάλλαξε κάτι στη Σύνοδο για να πάρει τη μείωση του φπα στα νησιά, ο Ν. Παππάς είπε ότι το θετικό από όλη αυτή τη φαντασιολογία είναι ότι κάποιοι παραδέχονται ότι η χώρα κερδίζει, προσθέτοντας ότι κάποιοι οφείλουν να μη μειώνουν την αξιοπιστία τους, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα είναι μια πολύ καλή μέρα για τα νησιά μας».

«Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία»

Μιλώντας για τα σενάρια αποστασίας και την απομάκρυνση Λαζαρίδη, ο κ. Παππάς είπε ότι ο καθένας κάνει επιλογές που κρίνονται, χαρακτηρίζοντας ανεξήγητο το γεγονός ότι ο Γιώργος Λαζαρίδης το ένα απόγευμα χειροκροτούσε τον πρωθυπουργό στο Ζάππειο, και την επομένη παραιτούταν, προσθέτοντας ότι προφανώς κάτι μεσολάβησε.

Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει μια πολιτική τομή στην Ελλάδα, με αντοχές, κάτι που πολλοί αδυνατούν να εξηγήσουν, όπως και το γεγονός ότι «στήνουμε τη χώρα ξανά στα πόδια της». «Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και θα είναι αυτή που τώρα θα ρίξει την ανεργία κάτω από το 20% και στην επόμενη, κάτω από το 10%» τόνισε, ενώ όσον αφορά τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, τη χαρακτήρισε ανθεκτική.

Προηγούμενο άρθροΛουτράκι: Παρακολούθηση ποιότητας νερών κολύμβησης
Επόμενο άρθροΙδιοκτήτης σουβλατζίδικου ξυλοκόπησε εφοριακούς