Αρχική Ν. Αργολίδος Δεν φοβάμαι τίποτα….. παρά μόνο «τα ανάπηρα όνειρα» από τον Σύλλογο ΑμεΑ...

Δεν φοβάμαι τίποτα….. παρά μόνο «τα ανάπηρα όνειρα» από τον Σύλλογο ΑμεΑ Αργολίδας “Οδύσσεια”

-Προβολή ντοκιμαντέρ «Εικόνες από τη ζωή ενός άλλου» σε σκηνοθεσία Φλώρας Ασουμινάκη, 13΄

Μια προσπάθεια αποτύπωσης της ζωής των ατόμων που απαρτίζουν το σύλλογο “Οδύσσεια”. Σε συνεργασία με το σύλλογο, άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία, μιλούν για τη σχέση με τον εαυτό τους και τη σχέση με τον “άλλο”.

Το ντοκιμαντέρ έγινε με αφορμή το μάθημα “παραστατικές τέχνες” του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Δραματική τέχνη στην εκπαίδευση και παραστατικές τέχνες στη δια βίου μάθηση” του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συντελεστές: Σύλληψη- Οργάνωση: Φλώρα Ασουμινάκη
Επεξεργασία- σύνθεση εικόνας: Δημήτρης Κόσσυβας.
Εμφανίζονται οι: Μαρία Ιωαννίδου, Ελένη Σουλιώτη, Γιάννης & Νίκη Χατζηκωνσταντίνου, Φρίξος Μακρής, Νάσος Κουρτέσης, Αντρέας Κατσάνης, Ευτυχία Χρυσοβέργη, Φλώρα Ασουμανάκη, Μέλη του συλλόγου ΆμεΑ “Οδύσσεια”, γονείς, κηδεμόνες και φίλοι.

-Προβολή ταινίας μικρού μήκους «Ο χρονοπειρατής» σε σκηνοθεσία Μαρίνας Δανέζη, 20΄

Η Μαρίνα και η Μαρία γνωρίστηκαν 18 χρόνια πριν. Τις ενώνουν οι πουέντ και οι σκανταλιές των παιδικών τους χρόνων. Η Μαρίνα σπουδάζει θέατρο και δουλεύει σαν «παραμυθού». Η Μαρία σπουδάζει και παράλληλα γράφει ποιήματα, παραμύθια και στίχους. Η ταινία είναι βασισμένη στη σχέση των δυο κοριτσιών. Δε φοβούνται τίποτα παρά μόνο τα «ανάπηρα όνειρα». Μαζί έχουν μάθει να δημιουργούν και να ονειρεύονται.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δανέζη Μαρίνα
Παραγωγή – Μοντάζ : Σδούγκος Άλκης
Φωτογραφία Ήχος : Φουσκάκη Μαριάννα
Μουσική: Λαγογιάννης Γιώργος
Παίζουν: Δανέζη Μαρίνα, Κάσδαγλης Ιωακείμ, Ιωαννίδου Μαρία, Κρητικού Τερέζα, Μερσινιάδη Μαριλλία, Ξενάκης Διονύσης, Μητρομάρας Θοδωρής, Λαγογιάννης Γιώργος.

-Θεατρική παράσταση «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» από την ομάδα Playback Ψ. Οι θεατές αφηγούνται ιστορίες από τη ζωή τους και οι ηθοποιοί καλούνται να τις παρουσιάσουν στη σκηνή.

«ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», Ιστορίες των θεατών στη σκηνή
Θέατρο αυτοσχεδιασμού της ομάδας Playback Ψ

Οι θεατές αφηγούνται ιστορίες από τη ζωή τους. Οι ηθοποιοί τις παρουσιάζουν στη σκηνή με αυτοσχεδιασμό. Μουσική και φώτα ντύνουν στη στιγμή την παράσταση.

Συντονίζει: Χριστίνα Φραγκιαδάκη

Παίζουν: Βέρα Λάρδη, Χρήστος Θεοχαρόπουλος, Μαργαρίτα Καστρινού, Κατερίνα Γουέμπστερ
Μουσική: Αλέξανδρος Μισιρλιάδης
Φωτισμοί: Νίκος Θεοχαρόπουλος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λάμπρος Γιώτης

Η ομάδα Playback Ψ είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα Θεάτρου Playback στην Ελλάδα. Από το 2004 ως σήμερα έχει δώσει πάνω από 500 παραστάσεις σε θέατρα, πλαίσια θεραπείας και εκπαίδευσης, συνέδρια και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας φωνή στις ιστορίες ζωής των θεατών.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου στις 9 μ.μ. 
Φουγάρο

Προηγούμενο άρθροΣεισμική δόνηση 3,8R νοτιοδυτικά της Πύλου
Επόμενο άρθροNammos: “Λουκέτο” 48 ωρών για φοροδιαφυγή – Δεν έκοψε αποδείξεις 73.000 ευρώ