Αρχική Ν. Κορινθίας 10 χρόνια φυλακή στην 24χρονη για τον φόνο στον πεζόδρομο της Κορίνθου

10 χρόνια φυλακή στην 24χρονη για τον φόνο στον πεζόδρομο της Κορίνθου

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό η 24χρονη που σκότωσε πριν από δύο χρόνια με μαχαίρι έναν 45χρονο στον πεζόδρομο της Κορίνθου

Η νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε, χθες, σε ποινή δέκα ετών και τεσσάρων μηνών κατά συγχώνευση (πέντε χρόνια λιγότερα από την ποινή της πρωτόδικης απόφασης), αφού το μόνο ελαφρυντικό που της αναγνώρισαν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου ήταν το ίδιο με εκείνο του πρώτου βαθμού, δηλαδή των «μη ταπεινών ελατηρίων».

«Το δικαστήριο σε αντιμετώπισε με τη δυνατότερη επιείκεια. Καταλαβαίνουμε τη θέση σου, αλλά χάθηκε και μια ανθρώπινη ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της έδρας, απορρίπτοντας τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί άμυνας που είχε προβάλει η υπεράσπιση της κατηγορουμένης. Νωρίτερα, εξάλλου, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη «με ενδεχόμενο δόλο, με το ελαφρυντικό του πρωτοδίκου -των μη ταπεινών ελατηρίων- και να απορριφθεί ο ισχυρισμός για νομιζόμενη άμυνα». Στην αγόρευσή της αναφέρθηκε στα επώδυνα βιώματα της κοπέλας στην παιδική ηλικία της, χωρίς, ωστόσο, να δικαιολογεί τη χρήση του μαχαιριού, και η πρότασή της ήταν 12 χρόνια συν έξι μήνες για οπλοχρησία.

Η ίδια η 24χρονη ανέφερε για το περιστατικό που έγινε στις 22 Ιουνίου 2016, όταν εκείνη ήταν 22 ετών: «(Ο δράστης) ήρθε προς εμάς, άρχισε να μας απειλεί, να λέει ότι θα μας βιάσει, θα μας γ…. Κάτι είδα να βγάζει από την τσέπη του και λέει η φίλη μου “βγάζει μαχαίρι”. Νόμιζα πως έβγαλε μαχαίρι, τον χτύπησα (σ.σ.: με το κουζινομάχαιρο που είχε στην τσάντα της)».
Εύα Παπαδάτου
www.espressonews.gr

Προηγούμενο άρθροKαλαμάτα: Ιστιοφόρο με 57 μετανάστες στο λιμάνι της πόλης
Επόμενο άρθροΛουτράκι: Παρακολούθηση ποιότητας νερών κολύμβησης