Αρχική Ν. Μεσσηνίας “Κοντός” ποδοσφαιριστής με εμπλοκή στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ο ληστής της Μεσσήνης

“Κοντός” ποδοσφαιριστής με εμπλοκή στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ο ληστής της Μεσσήνης

Ο επονομαζόμενος και “κοντός”, παλιός ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης, ο οποίος καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φέρεται να είναι ο ληστής της Alpha Bank Μεσσήνης.

Ο 31χρονος Αλβανός δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες στη Μεσσηνία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Χθες, οι αστυνομικές αρχές δεν επιβεβαίωναν επίσημα ότι ο δράστης της ληστείας στη Μεσσήνη είναι ο εν λόγω καταζητούμενος με το βαρύ ιστορικό στην παρανομία. Ενδέχεται μάλιστα να ερευνούν την πιθανότητα ο 31χρονος να σχετίζεται και με τη μαφιόζικη εκτέλεση το πρωί της Τετάρτης νονού της νύχτας στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Βήματος” ο νονός που δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι για να τον σκοτώσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και ο ένας από τους δράστες που είχαν κατηγορηθεί είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής.

ΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΟ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΕ ΛΗΣΤΕΙΑ!

Η ληστεία έγινε τη Δευτέρα το πρωί στις 18 του μήνα και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έχοντας μόνο τις εικόνες του βίντεο και κάποιες μαρτυρίες έφτασε σε σύντομο χρόνο στην εξιχνίαση. Χθες μάλιστα βγήκε και η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται ότι “για τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μεσσήνη κατηγορείται ένας 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, εμπρησμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα”. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της “Ε” για τη ληστεία, ο δράστης έβγαλε ένα μικρό πυροβόλο όπλο από το σακίδιό του και απείλησε τον ταμία. Λίγο νωρίτερα είχε μπει κανονικά από την πόρτα ασφαλείας για να διαπραγματευτεί τη χορήγηση ενός δανείου. Με το πρόσωπο ακάλυπτο και τις κινήσεις του καταγεγραμμένες από τις κάμερες ασφαλείας ο δράστης στη συνέχεια, λίγα λεπτά μετά τις 8.30 το πρωί, πλησίασε τον ταμία και ψύχραιμα, χωρίς φωνές και περιττά λόγια, πήρε 3.000 ευρώ που υπήρχαν στον γκισέ, τα έβαλε στο σακίδιό του και έφυγε από την πλαϊνή έξοδο κινδύνου της τράπεζας. Ο δράστης απομακρύνθηκε με τα πόδια, ενώ οι κινήσεις του μέσα στην τράπεζα, όπου δεν έμεινε περισσότερο από πέντε – έξι λεπτά, ήταν ήρεμες και όλος ο τρόπος που έγινε η ληστεία υποδείκνυε έναν άνθρωπο εξοικειωμένο σε τέτοιες καταστάσεις: ψύχραιμος, πολύ ήρεμος και μεθοδικός, χωρίς πολλές φωνές και χωρίς νευρικές κινήσεις, πέτυχε αυτό που ήθελε.

ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΣΕΑ

Ο ληστής της Alpha Bank Μεσσήνης φαίνεται να διέφυγε με ένα αυτοκίνητο κλεμμένο από το Ρέθυμνο, το οποίο στη συνέχεια έκαψε κοντά στην Ασέα Αρκαδίας καταστρέφοντας μαζί του και ό,τι στοιχεία θα μπορούσαν να προδώσουν την ταυτότητά του. Αυτό προκύπτει από μαρτυρίες και από το βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο αναζητήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων. Το αυτοκίνητο βρέθηκε μετά από μια ώρα, και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί και όταν έφτασε η Πυροσβεστική της Τρίπολης, βρήκε το όχημα να καίγεται σε έναν αγροτικό δρόμο στο χωριό Δόριζα.

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Γνωστός στη Μεσσηνία, για τις τρεις ληστείες που είχε διαπράξει σε Καλαμάτα και Πεταλίδι το 2008, είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε” τον Ιανουάριο του 2009, για τη σύλληψή του μετά τις ληστείες:
«Η δράση του νεαρού ληστή από την Αλβανία ξεκίνησε στη Μεσσηνία στις 24 Ιουλίου, με τη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας. Ο συνεργός του τον περίμενε σε παπάκι και έφυγαν με 30.000 ευρώ. Με… παπί έφυγαν και στις 19 Σεπτεμβρίου στο Πεταλίδι. Οι δυο τους “χτύπησαν” και πάλι υποκατάστημα της Αγροτικής και πήραν 25.000 ευρώ. Στις 29 Οκτωβρίου “σήκωσε” 12.000 ευρώ από την Εμπορική στην Αριστομένους, έριξε μια πιστολιά στον αέρα και το έσκασε πεζός. Λήστεψε τράπεζες στην Αμάρυνθο της Εύβοιας, στο Ξυλόκαστρο (19 Οκτώβρη) και στην Κόρινθο (3 Νοεμβρίου). Οι δράστες ήταν όμως απρόσεκτοι και άφηναν παντού δακτυλικά αποτυπώματα».

ΑΦΗΣΕ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο “ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ”

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και της ιστοσελίδας protothema.gr ο ένας εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, που παραμένει ασύλληπτος, ενεπλάκη το πρωί της Τετάρτης σε ληστεία κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου, όπου… άφησε σημείωμα προς τους αστυνομικούς.

Όπως μετέδωσαν τα παραπάνω ΜΜΕ, μετά την αποχώρηση των ληστών ο εν λόγω Αλβανός επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου μέσω του παρακάτω μηνύματος:

“Προς ΓΑΔΑ:

Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα”.

Και υπέγραψε ως… “Φτερωτός Μαραντόνα”, ένα όνομα με το οποίο έχει μείνει γνωστός εκτός από το “κοντός”.