Αρχική Ν. Λακωνίας Καταγγελία από πυροσβέστες της Λακωνίας: Τους ζήτησαν να παραλάβουν ακατάλληλα οχήματα!

Καταγγελία από πυροσβέστες της Λακωνίας: Τους ζήτησαν να παραλάβουν ακατάλληλα οχήματα!

Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας, στην οποία αναφέρει πως πυροσβέστες από τη Λακωνία δέχθηκαν διαταγές για να παραλάβουν ακατάλληλα – επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ και Π.Κ. του νομού μας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, στις 27 Ιουνίου, πυροσβέστες από Γύθειο, Αρεόπολη και Μολάους βάσει τριών διαταγών από την ΠΕΠΥΔ Πελ/σου μετέβησαν στην Π.Υ. Κορίνθου να παραλάβουν και να οδηγήσουν πυροσβεστικά οχήματα (40 και άνω ετών) προς τις υπηρεσίες τους.

Κατά την παράδοση – παραλαβή, οι οδηγοί διαπίστωσαν την όχι καλή μηχανική τους κατάσταση (λόγω ηλικίας) και ενημερώθηκαν από το γραφείο κίνησης της Π.Υ. Κορίνθου ότι τα συγκεκριμένα οχήματα – φορτηγά ήταν ακινητοποιημένα από 1 έως 2,5 χρόνια λόγω φθοράς ελαστικών που έφτανε στο 90%. Οι οδηγοί όταν ρώτησαν ανωτέρους τους, με ποιανού ευθύνη θα βγουν στην κυκλοφορία και θα διανύσουν 200 χιλιόμετρα σε εθνική οδό με τα συγκεκριμένα φορτηγά θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και των αθώων πολιτών που ταξιδεύουν στους δρόμους, η απάντηση ήταν με ευθύνη του οδηγού.

Κατόπιν τούτου οι οδηγοί δεν δέχτηκαν να παραλάβουν τα οχήματα και επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους.

Εν συνεχεία στην ανακοίνωση, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα:

– Γιατί εκδόθηκαν οι διαταγές για ακατάλληλα προς κίνηση ακινητοποιημένων οχημάτων;
– Πώς θα χρησίμευαν τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λακωνία ενώ η Π.Υ.  Κορίνθου τα θεωρεί ακατάλληλα και τα είχε θέσει εκτός λειτουργίας;
– Γιατί οι πυροσβέστες να διακινδυνεύσουν να δημιουργήσουν τροχαίο ατύχημα;

«Οι πυροσβέστες σώζουν ζωές. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ηγεσία θα ασχοληθεί με το θέμα και θα φροντίσει για την ανανέωση του στόλου της Λακωνίας με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Ευάγγελο Κούλα και τον Γεν. Γραμματέα κ. Αθανάσιο Ρασσιά.

* Φώτο αρχείου