Αρχική Eπικαιρότητα Αγόραζαν αυτοκίνητα με πλαστά παραστατικά χωρίς ποτέ να καταθέτουν τα χρήματα –...

Αγόραζαν αυτοκίνητα με πλαστά παραστατικά χωρίς ποτέ να καταθέτουν τα χρήματα – Εμπλεκόμενοι και από το Βραχάτι Κορινθίας

Σπείρα που εξαπατούσε πολίτες σε αγοραπωλησίες οχημάτων, μηχανημάτων και εμπορευμάτων, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Παιανίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στον Ασπρόπυργο και στο Βραχάτι Κορινθίας, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρία μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 2 Έλληνες 45 και 27 ετών, καθώς και ένας 45χρονος αλλοδαπός. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σημειώνεται, ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας 26χρονος, ο οποίος είναι φυλακισμένος για παρόμοια αδικήματα, καθώς και άλλοι τέσσερις, ως συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει την σπείρα από τον Νοέμβριο του 2016, ενώ ως προς τον τρόπο δράσης ακολουθούσαν δύο μεθόδους:

Είτε έρχονταν σε απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία στις περιπτώσεις όπου οι παθόντες ασκούσαν εμπορική δραστηριότητα, είτε επικοινωνούσαν μαζί τους μέσω ιστοσελίδας αγγελιών στις περιπτώσεις που πολίτες είχαν αναρτήσει αγγελία πώλησης οχημάτων, μηχανημάτων ή εργαλείων.

Παράδοση

Ύστερα από την συμφωνία για μία αγοραπωλησία  έστελναν πλαστά παραστατικά τραπεζών με την υποτιθέμενη κατάθεση των χρημάτων και στην συνέχεια έπειθαν τα θύματά τους τα αποστείλουν τα προϊόντα ή μηχανήματα, είτε απευθείας, είτε μέσω μεταφορικών εταιρειών.

Ως τόπο παράδοσης όριζαν συνήθως ιδιωτικό χώρο στάθμευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο.

Όσον αφορά την παραλαβή των εμπορευμάτων γινόταν από υπαλλήλους του χώρου, ώστε να μην υπάρχει οπτική επαφή με το θύμα και να είναι αδύνατη η αναγνώριση των δραστών σε περίπτωση αποκάλυψης της απάτης.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας των δραστών ήταν το γεγονός ότι φρόντιζαν ώστε οι συναλλαγές στα αποδεικτικά  να έχουν ημερομηνία στο τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να μεσολαβεί η τραπεζική αργία του Σαββατοκύριακου και να δικαιολογούν την καθυστερημένη εμφάνιση των χρημάτων στον λογαριασμό του θύματος.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν ως στοιχεία καταθέτη υπαρκτά στοιχεία τρίτων προσώπων – εταιρειών.