Αρχική Ν. Κορινθίας Δημοσκόπηση και … ‘ταράκουλο’ ανασφάλειας – Γράφει ο Θ.Κ.

Δημοσκόπηση και … ‘ταράκουλο’ ανασφάλειας – Γράφει ο Θ.Κ.

Από το 2006 που φέραμε σαν Super Tv τις δημοσκοπήσεις και στην αυτοδιοίκηση σε Περιφερειακό επίπεδο, θυμίζω τότε με τον αναλυτή Γιώργο Σεφερτζή με 7 αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις στον Δήμο Κορινθίων, είχαμε δείξει ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ότι στην Κόρινθο Δήμαρχος θα ήταν ο Αλέξανδρος Πνευματικός.

Τότε για αρκετούς, όσους μπορούν να θυμούνται, ήταν πολλοί αυτοί που δεν μπόρεσαν είτε να ηγηθούν είτε να φτιάξουν εκλογικούς συνδυασμούς για τον Δήμο Κορινθίων. Θυμίζουμε για την ιστορία, τον πρώην βουλευτή Θεόδωρο Κοτσώνη, τον οδοντίατρο κ.Λιάπη, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τότε ο δικηγόρος Κώστας Γιώτης, ακόμη και ο Γιώργος Μάρκου ήταν ονόματα τα οποία τότε δεν κατάφεραν καν, αν και είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους για τον Δήμο Κορινθίων ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, να φτιάξουν ούτε συνδυασμό.

Ακόμα να θυμίσουμε ότι τότε πρωτοστατώντας το Super Tv, είχε προβλέψει σχεδόν με απόκλιση μισής μονάδας, τον Αλέξανδρο Κοτσάνη ως Δήμαρχο Τρίπολης και τον γιατρό Μπούρη ως Δήμαρχο Άργους, τον δεύτερο τον είχαμε προβλέψει μάλιστα από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Αυτό επειδή πολλοί που τελευταία πριν ανακοινωθούν καν τα αποτελέσματα και ενώ διεξάγεται αυτές τις μέρες η δημοσκόπηση του Peloponnisosnews.gr με την εταιρεία ΚΑΠΑ Research για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και τον Δήμο Κορίνθου και δεν έχει φτάσει ούτε στο 20% της διαδικασίας της, έπιασε ‘ταράκουλο’ για όλους όσους  θα δυσκολέψουν τα πράγματα, και τους καταλαβαίνουμε, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μέτρησης. Γι αυτούς έχουμε μόνο μερικές λέξεις: την ιστορία μας, την εντιμότητά μας, την επιτυχία μας από το 2006 μέχρι και σήμερα με τις επώνυμες εταιρίες δημοσκοπήσεων που συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε από τότε μέχρι σήμερα (ΚΑΠΑ Research, Marc, Metron analysis,MRB και Alco), δεν θα την χαριστούμε σε κανέναν.

Σε όλους αυτούς που σπεύδουν όμως, πάνω στον πανικό που τους διακατέχει, διότι θα είναι πολύ δύσκολο ακόμη και ψηφοδέλτιο να κάνουν, και τους καταλαβαίνουμε με τα αποτελέσματα που πιθανότατα θα φέρουν δημοσκοπικά, θα θεωρήσουμε τουλάχιστον οι αναφορές τους, οι οποίες είναι ακραία αναληθείς, ότι έγιναν γιατί απλά δεν θυμούνται ή δεν θέλουν να θυμούνται. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να τους θυμίσουμε τα αποτελέσματα και ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του, αν και το 2014 για άλλη μία φορά το Super Tv όπως και τώρα πέτυχε και θα πετύχει να προβλέψει επιτυχώς τα αποτελέσματα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών και βουλευτικών εκλογών.

Παραθέτουμε τις μετρήσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Κορινθίων ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2014 και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του βλέποντας και εκτιμώντας. Άλλωστε στην ανάλυση, όπως κάνουμε πάντα, θα παρευρίσκεται εκπρόσωπος της εταιρείας που θα την αναλύσει.

Δεν μπορώ να διανοηθώ τι άλλο πρέπει να κάνω για να είμαι αρεστός σε όλους. Νομίζω ότι όλοι έχουν το γνώθι σ’ αυτόν και το πώς τους βλέπει και τους εκτιμάει η κοινωνία της Κορίνθου, αλλά και των άλλων δήμων της Πελοποννήσου που το Super Tv θα δημοσκοπήσει.

Υπομονή υποψήφιοι ο καιρός που ο καθένας έλεγε πάω στον δεύτερο γύρο και τελικά στον πρώτο έπαιρνε μόνο 5%, έχει τελειώσει…

 

Σ.Σ. Το δικαίωμα όμως στο όνειρο για την καρέκλα του Δημάρχου, μπορεί να το έχουν όλοι στον ύπνο τους… Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να τους αλλάξουμε γνώμη..

Θ.Κ.