Αρχική Ν. Αργολίδος Δέκα χρόνια φυλακή από το Εφετείο Ναυπλίου στην 22χρονη που σκότωσε τον...

Δέκα χρόνια φυλακή από το Εφετείο Ναυπλίου στην 22χρονη που σκότωσε τον “επίδοξο βιαστή” της

Ένοχη κρίθηκε με απόφαση του δικαστηρίου του Ναυπλίου, η 22χρονη που σκότωσε με μαχαίρι τον άντρα που απείλησε να τη βιάσει μαζί με τη 17χρονη φίλη της και επέβαλε ποινή 10 χρόνια και 4 μήνες κατά συγχώνευση .

Πρόεδρος του δικαστηρίου: «Το δικαστήριο σε αντιμετώπισε με την δυνατότερη επιείκεια. Καταλαβαίνουμε τη θέση σου αλλά χάθηκε και μια ανθρώπινη ζωή».

Στις 2.30 το μεσημέρι περίπου, η έδρα του δικαστηρίου επανήλθε μετά τη διακοπή για να συσκεφθεί. Στην απόφασή της, απορρίπτει τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί άμυνας που είχε προβάλλει νωρίτερα η υπεράσπιση της 22χρονης και κρίνει τη νεαρή κοπέλα ομόφωνα ένοχη,για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

…Η πρόταση εισαγγελέα για την ποινή ήταν 12 χρόνια, συν 6 μήνες για οπλοχρησία, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε να επιβληθούν τα ελάχιστα.

…Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλλει κατά συγχώνευση ποινή κάθειρξης 10 ετών και 4 μηνών, ομόφωνα. «Το δικαστήριο σε αντιμετώπισε με την δυνατότερη επιείκεια. Καταλαβαίνουμε τη θέση σου αλλά χάθηκε και μια ανθρώπινη ζωή, το σχόλιο του δικαστηρίου..

Να σημειώσουμε ότι η έκφραση “Επίδοξος βιαστής”, απορρίφθηκε από το μικτό Ορκωτό δικαστήριο.

 

Πηγή: argolikeseidhseis.gr