Αρχική Ν. Μεσσηνίας Πρόστιμα στην Τριφυλία για τις χωματερές

Πρόστιμα στην Τριφυλία για τις χωματερές

Αντιμέτωπη με πρόστιμα για το θέμα των χωματερών βρίσκεται η Τριφυλία με βάση τις εκθέσεις ελεγκτών περιβάλλοντος για τους μη αδειοδοτημένους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμάτων.

Τα οικιακά απορρίμματα συλλέγονται όποτε είναι εφικτό στην χωματερή Αλιμάκι της Κυπαρισσίας στην οποία διεξάγεται αποκατάσταση της παλιάς χωματερής, ενώ η ρίψη σκουπιδιών γίνεται σε νέα χωματερή που άνοιξε η Δημοτική αρχή. Η οποία βέβαια στο τελευταίο Δ.Σ. ζήτησε νέα πίστωση χρόνου ακόμα 10 μηνών μέχρι να προχωρήσει το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.

Ωστόσο νέο πρόστιμο που φτάνει τα 1.000 ευρώ, καταλόγισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον δήμο Τριφυλίας, για την υπαίθρια ρίψη απορριμμάτων στη θέση «Παλαιά Σφαγεία Γαργαλιάνων», της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ…

Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά την αναλυτική έκθεση του Κλιμακίου ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.

Η επιβολή τέθηκε μετά την πρόσφατη από την 5.2.2018 έκθεση αυτοψίας, του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος για την υπαίθρια εναπόθεση στερεών απορριμμάτων στο χώρο των παλιών σφαγείων της περιοχής, παραβιάζοντας το άρθρο 2 του Ν. 1650/1986 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και επιπλέον αποτελούν παράβαση του άρθρου 10§1 της ΚΥΑ Αριθ. ΗΠ/50910/2727/03 (Β΄ 1909) και παράβαση του άρθρου 3, παρ. 1, της ΚΥΑ 11535/93 (ΦΕΚ 328 Β) καθώς δεν υπήρχε φύλαξη της περιοχής.

Δεν αποκλείεται πάντως σύντομα να επιβληθεί πρόστιμο και για την χωματερή στο Αλιμάκι μετά την αυτοψία των ελεγκτών περιβάλλοντος μετά την πρόσφατη πυρκαγιά του Μαΐου 2018 καθώς ο χώρος αποκαθίσταται αλλά παραμένει ενεργός σε ότι αφορά την ρίψη απορριμμάτων.