Αρχική Eπικαιρότητα Οδυσσέας: «Στη δεξιά Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με Πρωθυπουργό Καραμανλή, εμείς θα είμαστε η...

Οδυσσέας: «Στη δεξιά Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με Πρωθυπουργό Καραμανλή, εμείς θα είμαστε η Αξιωματική Αντιπολίτευση»!

Συνέντευξη σστην εκπομπή «ALPHA ρεπορτάζ» του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA» (Σπ.Λάμπρου – Ρ.Τζίμα) παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τις εξελίξεις στο «Κίνημα Αλλαγής»:

  • Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης, αλλά μάλλον αποχώρηση του κ.Θεοδωράκη με τους Βουλευτές του. Από τους έξι Βουλευτές που έχουν απομείνει στο «Ποτάμι», κάποιοι έχουν ήδη δηλώσει ή υπαινιχθεί πως θα κινηθούν είτε προς τη ΝΔ είτε προς το ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το «Κίνημα Αλλαγής» παραμένει ισχυρό στη βάση του και στους ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν είναι απλό «Ποτάμι», αλλά θα γίνουν σύντομα «ωκεανός», και θα προχωρήσει για να γίνει η προοδευτική λύση για τους πολίτες στο άμεσο μέλλον.
  • Η συμμετοχή 57.000 μελών στις εκλογές της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη των τοπικών οργάνων του «Κινήματος Αλλαγής», αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη βάση. Σύμφωνα με τα ευρήματα των εταιριών δημοσκοπήσεων, στη Βόρεια Ελλάδα το «Κίνημα Αλλαγής» είναι ήδη δεύτερο κόμμα.
  • Αν ήμουν στη θέση της κας Γεννηματά, από την ημέρα που ο κ.Θεοδωράκης διαφοροποιήθηκε στη Βουλή, θα δήλωνα ότι ακολουθούμε χωριστούς δρόμους και θα ζητούσα από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να μετρούν το «Κίνημα Αλλαγής» χωριστά από το «Ποτάμι».
  • Σας θυμίζω πως στο Πολιτικό Συμβούλιο, οι πέντε από τους συμμετέχοντες είχαν διαφορετική άποψη – και καλώς, η διαφορετική άποψη δεν είναι κάτι εξ ορισμού αρνητικό. Όλοι όμως παραμένουν στο «Κίνημα Αλλαγής» και γνωρίζουν πως, αν γινόταν εσωκομματικό δημοψήφισμα, 90% των μελών μας θα έλεγαν «όχι».
  • Ειδικά όσον αφορά στον κ.Θεοδωράκη, θυμίζω πως στο πρόσφατο Συνέδριο ζήτησε τον διορισμό των οργάνων και όχι την εκλογή τους, βάσει μίας συνθετικής λύσης των ποσοστώσεων. Η Φώφη Γεννηματά αποδέχθηκε τη λύση αυτή – κακώς κατά τη γνώμη μου. Όμως είναι ξεκάθαρο, ποιος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύνθεση, και ποιος οδηγεί σε διάσπαση.
  • Αν όντως οι εξελίξεις οδηγήσουν εκεί, όπως φαίνεται, προσωπικά θα στενοχωρηθώ, αλλά θα το ξεπεράσω. Θα λυπηθώ ιδιαίτερα για τους ελάχιστους προοδευτικούς ανθρώπους που θα βρεθούν εγκλωβισμένοι σε μία προσωπική επιλογή του κ.Θεοδωράκη, όμως πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά, και να προχωρήσουμε μπροστά, να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα.

Για το αίτημα για εκλογές:

  • Εξακολουθώ να πιστεύω πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Και πως δεν πρέπει να συμμετέχουμε σε καμία συζήτηση, να μην ψηφίζουμε κανένα νομοσχέδιο, εωσότου φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση.
  • Στις εκλογές είναι οι πολίτες που θα αποφασίσουν και θα ψηφίσουν αυτόν που θέλουν. Είναι η ώρα να σταθούν με ευθύνη μπροστά στις αποφάσεις τους, μπροστά στα πραγματικά διλήμματα και να λάβουν τις αποφάσεις τους.
  • Εμείς δεν αισθανόμαστε καθόλου «στριμωγμένοι» από τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ.Τσίπρα. Δεχόμαστε πιεστικό «φλερτ» και από τα δεξιά, και από τα δήθεν αριστερά, όμως δεν «τσιμπάμε». Καταθέτουμε τη δική μας προοδευτική πρόταση για τους πολίτες.
  • Το Σύνταγμα, μετά από τις εκλογές, προβλέπει τρεις εντολές. Εμείς θα λάβουμε τη μία από τις τρεις. Έχουμε ήδη καταθέσει την πρότασή μας, το «Πρόγραμμα Ελλάδα», αλλά και την πρόταση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, και για όλα τα θέματα. Αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν και πιστεύουν στο πρόγραμμά μας, ας έλθουν μαζί μας όταν η διερευνητική εντολή θα είναι στα χέρια μας.
  • Αν όχι, ας πάνε να κυβερνήσουν μαζί, να κάνουν μία δεξιά Κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον κ.Καραμανλή που τον αποδέχονται όλοι. Εμείς θα είμαστε η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση:

  • Τώρα ξαναθυμήθηκε ο κ.Τσίπρας να φορέσει τον «προοδευτικό» του μανδύα, αλλά δεν ξεγελά κανέναν. Αυτός που σήμερα μιλά για δήθεν διαχωρισμό Εκκκλησίας-Κράτους, έδιωξε τον κ.Φίλη κατόπιν αιτήματος της ιεραρχίας; Συναντήθηκε για να συζητήσει το Σκοπιανό πρώτα με τον κκ.Ιερώνυμο και μετά με τους πολιτικούς αρχηγούς;

Για τους προπηλακισμούς και τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:

  • Καταδικάσαμε, καταδικάζουμε και θα καταδικάζουμε απερίφραστα όλα τα επεισόδια. Δεν θα βρείτε πουθενά, κανένα στέλεχός μας να συμμετέχει σε αυτά. Να θυμόμαστε όμως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν πίσω από όλα αυτά εδώ και αρκετά χρόνια, έπαιξε αυτό το παιχνίδι, έριξε νερό στο μύλο της βίας, και τώρα δυστυχώς τα βρίσκει μπροστά του, με άλλους πρωταγωνιστές.