Αρχική Ν. Αργολίδος Ανδριανός: Προβλήματα αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου

Ανδριανός: Προβλήματα αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου

Οι 2 αναισθησιολόγοι καλούνται από την 6η ΥΠΕ να κάνουν εφημερίες εκτός νομού. 
Κενά ιατρών στην Παθολογική Κλινική μετά από την αποχώρηση 2 ειδικευομένων. 
Δεν βγαίνουν οι εφημερίες στα ΤΕΠ.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου αφού μετά την αποχώρηση δύο ειδικευόμενων από την Παθολογική Κλινική υπάρχει σχεδιασμός από την 6η ΥΠΕ οι δύο αναισθησιολόγοι της Μονάδας να εκτελούν εφημερίες εκτός νομού.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών ερωτήσεών μου επανέρχομαι στα σημαντικά προβλήματα που προκαλούν οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στo Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η 6η ΥΠΕ καλεί την αναισθησιολόγο και τον επικουρικό που εξυπηρετούν τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες δεδομένων των αναγκών, να κάνουν επιπλέον εφημερίες εκτός νομού και συγκεκριμένα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη, γεγονός που θα εντείνει το ήδη μεγάλο πρόβλημα της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου καθώς εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου και των αυξημένων αναγκών που αυτή συνεπάγεται δεν θα υπάρχει κάλυψη της Χειρουργικής Κλινικής αλλά και των γενικών εφημεριών.

Επιπλέον πέρα των προβλημάτων που υπάρχουν στην Χειρουργική Κλινική και τα οποία σας έχω επισημάνει σε προηγούμενη παρέμβασή μου, τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στην Παθολογική Κλινική αφού οι δύο ειδικευόμενοι ιατροί που υπηρετούσαν αποχώρησαν , με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες της Κλινικής αλλά και οι εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες άμεσες ενέργειες σας θα δοθεί λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, και θα σταματήσουν να δημιουργούνται νέα με σχεδιασμούς όπως ο ανωτέρω της 6ης ΥΠΕ.

2. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα καλυφθούν τα σημαντικά κενά σε ιατρικό προσωπικό στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες (Ναύπλιο και Άργος) του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.