Αρχική Eπικαιρότητα Αλεξιπτωτιστής σε κρίση σκορπά τον τρόμο στα Χανιά

Αλεξιπτωτιστής σε κρίση σκορπά τον τρόμο στα Χανιά

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 10.00.

Ο αλεξιπτωτιστής είχε τελειώσει τη βάρδια του στη σκοπιά στις 09.00, αλλά δεν επέστρεψε στον στρατώνα. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο «Αποστολάκη». Ο στρατιώτης έβγαλε τη στολή του, έμεινε με τα εσώρουχα και εξήλθε από τον περιφραγμένο χώρο του στρατοπέδου, κινούμενος οπλισμένος προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στον δρόμο συνάντησε έναν οδηγό βαν, τον οποίο ανάγκασε με την απειλή όπλου να βγει από το όχημα, λέγοντάς του, όπως κατέθεσε ο οδηγός, «τώρα πάω να σκοτώσω τον σκοπό».

Συνάδελφοί του και αστυνομικοί τον προσέγγισαν σε χώρο όπου κατέφυγε λίγο πιο μακριά από το στρατόπεδο, κι αυτός αντέδρασε πυροβολώντας στον αέρα. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Ο αλεξιπτωτιστής αυτήν την ώρα καταθέτει στον εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πέφτει διαρκώς σε αντιφάσεις, σχετικά με τα κίνητρα της πράξης του. Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, το θέμα και την προανάκριση ανέλαβε η αστυνομία, καθώς ο νεαρός συνελήφθη εκτός στρατοπέδου. Στη συνέχεια ο φάκελός του θα διαβιβαστεί στον στρατιωτικό εισαγγελέα.

Μετά την προανάκριση αναμένεται να νοσηλευτεί στο ναυτικό νοσοκομείο Κρήτης.

Οι γονείς του μεταβαίνουν εσπευσμένα στην Κρήτη από τη Βόρεια Ελλάδα όπου διαμένουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανέφεραν ότι ο γιος τους πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, γεγονός που δεν ήταν γνωστό στον στρατό.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Στρατού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι ο ΣΤΡ(ΚΔ) Α.Π της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού «Νικολάου Αποστολάκη», και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Του γεγονότος επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.

Ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται από τα αρμόδια όργανα».