Αρχική Eπικαιρότητα Γιατροί από όλο τον κόσμο στην αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη στην...

Γιατροί από όλο τον κόσμο στην αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη στην Κω

Στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Κω, σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό, 34 γιατροί από όλο τον κόσμο πήραν μέρος στην αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώθηκε από την ΚΕΔΕ, το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρου Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Με δέος και συγκίνηση Έλληνες γιατροί και επιστήμονες από χώρες του εξωτερικού (Βραζιλία,Ρουμανία,Γερμανία,Ισραήλ κ.α.) αναβίωσαν την Ιπποκράτειο παράδοση και απήγγειλαν το κείμενο που παραμένει μέσα στους αιώνες, η πεμπτουσία της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας.

Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων της Ελλάδας και του εξωτερικού και δεκάδες γιατροί που συμμετείχαν στο συνέδριο έδωσαν όλοι μαζί τον όρκο του πατέρα της ιατρικής και αναβίωσαν την Ιπποκράτειο παράδοση στη γενέτειρά του.

«Στην κρίσιμη για την πατρίδα μας και την κοινωνία συγκυρία που διανύουμε ο ιατρικός κόσμος καλείται να ορθώσει το ανάστημά του και να συνεχίσει να υπηρετεί με υπερηφάνεια τις αξίες της ιατρικής επιστήμης προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας. Σε αυτόν τον ιερό χώρο που ξεκίνησε η ιατρική συγκεντρωθήκαμε γιατροί από όλο τον κόσμο για να τιμήσουμε τον μεγάλο δάσκαλο και να θυμηθούμε την ηθική της επιστήμης μας κατά τον Ιπποκράτη που δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε. Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει πρεσβευτής και να διαδώσει τις αρχές και την ηθική του Ιπποκράτη στους απανταχού της γης επιστήμονες» ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ΚΕΔΕ, ΕΛΙΤΟΥΡ, I.Η.T.C. και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ο οποίος τίμησε τους συμμετέχοντες και τους παρέδωσε τον πάπυρο με τον όρκο του Ιπποκράτη.