Αρχική Ν. Μεσσηνίας Διατηρητέο μνημείο το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας

Διατηρητέο μνημείο το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πύλου – Νέστορος ενημερώνει ότι το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας χαρακτηρίστηκε πρόσφατα διατηρητέο νεότερο μνημείο, με σημαντική πλειοψηφία, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το ΚΣΝΜ, με προεδρεύουσα τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, μελέτησε τον φάκελο με το σύνολο των στοιχείων που αφορούσαν το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμπελοκήπων, καθώς και τις εκθέσεις-γνωμοδοτήσεις της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου και της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων. Έλαβε, επίσης, υπόψη, τόσο τις εισηγήσεις του υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την επιστολή υποστήριξης που εστάλη από τη Monumenta, όσο και την τοποθέτηση-παρουσίαση που έκανε ο υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δημοσθένης Κορδός, σχετικά με την ιστορική και αρχιτεκτονική ταυτότητα του κτηρίου.

Προηγούμενο άρθροΗ συμβολή του Δήμου Ναυπλιέων στην Εκπαίδευση του κοινού στο Αρχαίο Δράμα
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εργασίες στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών εντός της πόλης της Κορίνθου (Εικόνες-Βίντεο)