Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ιστιοπλοϊκά σκάφη από ανακυκλώσιμα υλικά από Κ.Α.ΝΕ. και RADIKALA

Ιστιοπλοϊκά σκάφη από ανακυκλώσιμα υλικά από Κ.Α.ΝΕ. και RADIKALA

Ένα “Όνειρο” θα παρουσιαστεί στους πολίτες σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ., στο χώρο του μπάσκετ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Πρόκειται για το D.R.E.A.M., ένα πρόγραμμα με σκοπό την κατασκευή ιστιοπλοϊκών σκαφών τύπου optimist, από ανακυκλώσιμα υλικά, στο οποίο συμμετέχουν 15 νέοι από 7 ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Κροατία, Λετονία, Σουηδία, Ιταλία, Γερμανία και Πορτογαλία.

Το καινοτόμο, μικρής διάρκειας πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη στην Καλαμάτα. Οι 15 συμμετέχοντες νεαροί Ευρωπαίοι βρίσκονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τις 6 Ιουνίου και θα μείνουν έως τις 4 Ιουλίου.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού 10 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ) και οργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα RADIKALA.

Απόψε το κοινό της Καλαμάτας, σε μία ανοιχτή εκδήλωση, θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τη δουλειά των συμμετεχόντων και να μάθει για τα στάδια της όλης διαδικασίας – η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή σκαφών optimist από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το 1ο σκάφος του D.R.E.A.M. μέσα στη θάλασσα.

Επίσης, επειδή το όλο πρόγραμμα αποτελεί μια εκπαιδευτική διαδικασία και οι μικροί μαθητές παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στο χώρο απολαμβάνοντας μουσική αλλά και διαδραστικά παιχνίδια.