Αρχική Eπικαιρότητα Χανιά: Σκότωσαν και έθαψαν 70χρονο μαζί με το αυτοκίνητό του (Eικόνες)

Χανιά: Σκότωσαν και έθαψαν 70χρονο μαζί με το αυτοκίνητό του (Eικόνες)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 70χρονου Σφακιανού, τη σορό του οποίου εντόπισαν σήμερα αστυνομικοί στην περιοχή μεταξύ Αγιάς και Αλικιανού στα Χανιά, έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες εξαφάνισης.

Η σορός, όπως και το αυτοκίνητο του 70χρονου βρέθηκαν θαμμένα σε βάθος 5 μέτρων και σκεπασμένα από χαλίκια και χώμα σε χωράφι στον Αλικιανό στο οποίο ο ιδιοκτήτης του εκτελούσε εργασίες διαμόρφωσης.

Τα δύο αδέρφια ηλικίας 44 και 39 ετών, τα οποία συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, ομολόγησαν την πράξη τους και το πρωί οδηγήθηκαν στον ανακριτή για την απολογία τους.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του flashnews.gr,μετά την δολοφονία του 70χρονου, οι δράστες μετέφεραν το αυτοκίνητο με τον νεκρό σε νταλίκα και στη συνέχεια τον πήγαν στην περιοχή του Αλικιανού, όπου και τον έθαψαν προκειμένου να μην βρεθεί κάποιο ίχνος στην διάρκεια των ερευνών.

Σύμφωνα πάντα με το flashnews, πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης του χώρου δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και η επιχείρηση έγινε εν αγνοία του από τους δράστες, οι οποίοι φαίνεται πως γνώριζαν την περιοχή και είχαν σχεδιάσει την πράξη τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων εξ αρχής ερευνούσαν το θέμα της ανθρωποκτονίας, η οποία όμως είχε καλυφθεί με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο, που χρειάστηκε η αξιοποίηση εξελιγμένων τεχνολογικά μέσων και μάλιστα νέας γενιάς, τα οποία σε συνδυασμό με την μεθοδικότητα των ερευνών, οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα.

Το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του 70χρονου, κεραία κινητής που βρίσκεται στα Σφακιά «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο του κινητό σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια, δηλαδή κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε η σορός του.

Ένταση στα δικαστήρια όπου οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι

Εν τω μεταξύ, στα δικαστήρια όπου οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί οι κατηγορούμενοι προκειμένου να απολογηθούν, επικράτησε ένταση όταν συγγενείς του δολοφονηθέντος προσπάθησαν να τους “λιντσάρουν”. Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης απέτρεψε οποιοδήποτε επεισόδιο, εκτός από ύβρεις και αποδοκιμασίες σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.