Αρχική Ν. Κορινθίας «Βουλιάζει» στο λιμάνι της Κορίνθου η ιδέα για έκθεση του Προέδρου του...

«Βουλιάζει» στο λιμάνι της Κορίνθου η ιδέα για έκθεση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Π.Πιτσάκη

Σε μόλις 3.000 τ.μ. εκθεσιακούς χώρους για περίπτερα, σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες μας, θα είναι η εκθεσιακή τέντα του Πιτσάκη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που πειραματίζεται να φτιάξει παρά την δέσμευσή του στους προέδρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, όπως έχουμε ξαναγράψει, για 9.000 τ.μ. συνολικής έκτασης και 6.000 τ.μ. ωφέλιμο χώρο περιπτέρων. Αυτά φαίνεται ότι δεν υπάρχουν, υπάρχει χώρος συνολικά κάτω από 5.000 τ.μ. εκ των οποίων, αφαιρώντας διαδρόμους και αίθουσες διαλέξεων, περιορίζεται σε μόλις 3.000-3.500 τ.μ. Χώροι που προφανώς είναι πάρα πολύ μικρότεροι για μία έκθεση σαν την Πελοπόννησος EXPO.

Πέραν των περιορισμένων τετραγωνικών στην περιοχή του λιμανιού της Κορίνθου, φαίνεται να υπάρχουν και κατασκευαστικά προβλήματα με τις ενδιάμεσες πρασιές, τα παρτέρια και τους φοίνικες, που βρίσκονται στον χώρο και τα οποία δυσκολεύουν την ενιαία τοποθέτηση της πρόχειρης τέντας (τσαντίρι).

Και ενώ έχει τελειώσει ο χρόνος προ πολλού που είχε δεσμευτεί στον Πρόεδρο των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου Γιάννη Μπουντρούκα, ο Π.Πιτσάκης ότι θα είναι έτοιμες, φαίνεται ότι οδεύουμε στο να γίνει η Πελοπόννησος EXPO, κατά πάσα πιθανότητα, στο κεντρικό κτήριο της ΒΙΠΕ στην Τρίπολη, όπου έγινε και πρόπερσι και να μείνει ανεκπλήρωτο το όνειρο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτη Πιτσάκη και των υποστηρικτών του Μπίτζιου, Ραψοματιώτη, Λάμπρου, Κουκουλάκη, Σπηλιωτακάρα, Οικονόμου κ.α.

Φυσικά, τα 5 ονειρεμένα εκατομμύρια ευρώ (λαϊκή παροιμία: άπιαστα πουλιά, χίλια στον παρά), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προέδρου Π.Πιτσάκη, φαίνεται να μην πέφτουν στην Κορινθιακή αγορά από την υπολογιζόμενη λαοθάλασσα  των 100.000 επισκεπτών (στις 2 προηγούμενες δεν έχουν υπερβεί τους  10.000 σε κάθε μία) που θα άφηναν από ένα 50ρικο στα μαγαζιά και τα εμπορικά της Κορίνθου, που σήμερα λύνει τις διαφορές του με αυτά, στα δικαστήρια ο πρόεδρος Π.Πιτσάκης και οι συν αυτόν υποστηρικτές του, για το γνωστό γραφείο στο Επιμελητήριο και τον μεγάλο χώρο που θέλει ο Μπίτζιος για να φροντίζει τις επιχειρήσεις της Κορινθίας (χώροι για απογείωση των επιχειρήσεων).

Αναμένουμε  τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες για την έκθεση..