Αρχική Eπικαιρότητα Στην Αθήνα φτάνουν οι συλληφθέντες της σπείρας που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα

Στην Αθήνα φτάνουν οι συλληφθέντες της σπείρας που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα

Στην Αθήνα θα φτάσουν μέχρι αργά το βράδυ οι δύο Κολομβιανοί συλληφθέντες, μέλη της μεγάλης σπείρας που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία της Ελλάδας.

Οι δύο Κολομβιανοί, 23 και 43 χρονών φτάνουν στην Ελλάδα από την Ιταλία.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece, διακρίνονται τα μέλη της σπείρας αμέσως μετά την κλοπή ιατρικών μηχανημάτων από νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 43χρονο, τους οποίους εντόπισαν οι ιταλικές αρχές καθώς σε βάρος τους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον περασμένο Μάιο, όταν στη χώρα μας είχαν συλληφθεί και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Οι κάμερες ασφαλείας διπλανής πολυκατοικίας στον Βόλο,είχαν καταγράψει τους δύο κακοποιούς την ώρα που διέφευγαν μετά από την κλοπή μηχανημάτων από το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα. Κλοπές είχαν γίνει και σε νοσοκομεία της Λάρισας και της Λαμίας.

Όπως είχε αποκαλυφθεί πρόκειται για μία καλά οργανωμένη σπείρα στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και γυναίκα και πραγματοποιούσαν κλοπές ιατρικών μηχανημάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κολομβία είχαν εντοπιστεί δύο ενδοσκόπια που είχαν κλαπεί από τον Άγιο Σάββα και δύο ακόμα από το νοσοκομείο της Λάρισας, τα οποία μάλιστα επεστράφησαν στα συγκεκριμένα νοσοκομεία.

Για τη σύλληψη των δύο Κολομβιανών στην Ιταλία κινητοποιήθηκε η Interpol, ενώ από το Μιλάνο στην Ιταλία τους συλληφθέντες συνοδεύουν Ιταλοί αστυνομικοί, οι οποίοι και θα τους παραδώσουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος σε Έλληνες αστυνομικούς του τμήματος διαρρηκτών.