Αρχική Ν. Κορινθίας Το αποκλειστικό βίντεο “συνέπειας” λόγων και έργων του Περιφερειάρχη Π.Τατούλη για το...

Το αποκλειστικό βίντεο “συνέπειας” λόγων και έργων του Περιφερειάρχη Π.Τατούλη για το Φράγμα του Ασωπού – Τι υποσχέθηκε το 2011….. και τι έγινε

Μας ενημέρωσαν με δελτίο τύπου στις  11 το βράδυ ότι ο ‘Περιφερειάρχης των έργων’ και συνεπέστατος στους λόγους και τις υποσχέσεις του προς τους πολίτες, ήρθε για άλλη μία φορά να δει το ‘έργο’ που διαφήμιζε καμαρωτός το 2011 ότι θα τελειώσει και πριν το 2015, μπροστά στην Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, αλλά και στο εργοτάξιο του Φράγματος, αυτός και οι συνεργάτες του (βλ. βίντεο).

Την ώρα που καταστρέφεται η πλειοψηφία των αγροτών της παραλιακής Κορινθίας γιατί δεν έχουν σταγόνα νερό να ποτίσουν τα κτήματά τους, οι γεωτρήσεις τους βγάζουν αλμυρό νερό ή έχουν στερέψει και στις βρύσες τους είτε στάζει θολό νερό, είτε δεν υπάρχει, ο Τατούλης και οι συν αυτόν Καλλίρηδες, Πισιμίσιδες, Παπαγγελόπουλοι, Αλεξόπουλοι (εναπομείναντες πιστοί για λίγο ακόμα) πήγαν, άκουσον άκουσον, να επιθεωρήσουν το πόσο γρήγορα τρέχει το έργο Φράγμα του Ασωπού. Ο νέος εργολάβος (Άκτωρας), στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί πάνω από 2,5 χρόνια να τελειώσει, άλλα 2 να γεμίσει νερό και άλλα 3 ενδεχομένως να γίνει η διασύνδεση με τις αρδεύσιμες εκτάσεις της παραλιακής Κορινθίας. Τους έπιασε όψιμα ο πόνος.. εκλογές έχουμε βέβαια.

Οι Κορίνθιοι αγρότες που υπομένουν επί 4 χρόνια στιβόμενοι κάθε καλοκαίρι οικονομικά και ψυχολογικά, ψάχνοντας για σταγόνες νερό να ποτίσουν, είναι σίγουρο πως στις επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να ξεχάσουν και τον Πετρίτση και τον Πισιμίση, και τον Αλεξόπουλο και τον Παπαγγελόπουλο και τον Λάκη Παπαφωτίου και γενικά όλους αυτούς μαζί με τον Τατούλη, που κορόιδευαν τόσα χρόνια τους αγρότες της Κορινθίας αφήνοντας τον κάθε Μαρούλη της Ιόνιος να ροκανίζει σαν μαρουλόφυλλα εκατομμύρια για μη εκτελεσθέν αλλά παχυλά πληρωθέν έργο…

Και όλα αυτά τα αναμένουμε στο πόρισμα που σε λίγες μέρες θα βγει, για να δούμε πόσα είναι τα εκατομμύρια που υπέγραφε ο στενός συνεργάτης των τεχνικών υπηρεσιών του κ. Τατούλη και διευθυντής τότε Ν. Π. καθώς επίσης και τωρινός ειδικός σύμβουλος με δεκάδες χιλιάδες ευρώ στα έργα γέφυρας. Γιατί δεν τον πέρνατε μαζί σας κ. Τατούλη να σας εξηγήσει; Τι τον είχατε; Τι έγινε και η Ιόνιος του κ.Μαρούλη έπαιζε με την τύχη όλων των αγροτών της Κορινθίας επί 8 χρόνια ως αρχικός ανάδοχος του έργου; Ποιος υπέγραψε Πέτρο τους λογαριασμούς όλων των εκτελεσθέντων; Ποιος τους έστειλε, αφού τους ‘έλεγξε’, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να πληρωθούν όπως και πληρώθηκαν;; Αλήθεια, θα πάτε σε μερικούς από τους αγρότες που τρέμει η ψυχή τους πατώντας κάθε φορά το κουμπί για να βγάλει η γεώτρησή τους νερό, κοιτώντας αν πράγματι θα υπάρχει έστω και λίγα κυβικά νερό για να ποτίσουν;; Αλήθεια θα πάτε στα καφενεία να τους τα πείτε αυτά μαζί με τους Περιφερειακούς σας Συμβούλους; Ή το προσπερνάτε με το ότι εμείς, εν πάση περιπτώσει, διασώζουμε το έργο όπως λέει ο κ.Κασίμης; Την καταστροφή που παθαίνουν τόσα χρόνια και πόσα ακόμα, οι αγρότες και οι οικογένειές τους ποιος θα την πληρώσει; Γιατί δεν έχετε πάει στην δικαιοσύνη τόσα χρόνια; Ή έστω να διατάξετε μία ΕΔΕ; Ξέρετε εσείς από αυτά….

Αλλά τέλος, ξέχασα, ότι εσείς και τα γνωστά παπαγαλάκια του χώρου μας πριν από μερικές μέρες έσπευσαν να περάσουν πάλι μεσάνυχτα σχεδόν το δελτίο τύπου που καταφέρεστε, όπως και την προηγούμενη φορά, για την τελευταία μία ακόμα ποινή που σας επεβλήθη από το Δικαστήριο της Καλαμάτας  και από την Ελληνική δικαιοσύνη, ως υπεύθυνος από το 2011 έως το 2016 για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο.

 

Δείτε τα βίντεο: