Αρχική Eπικαιρότητα “SOSίβιο”: Μαθητική ταινία για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (Βίντεο)

“SOSίβιο”: Μαθητική ταινία για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (Βίντεο)

Η σημερινή μέρα, 20 Ιουνίου, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με σκοπό να τιμηθούν αυτοί που ξεριζώνονται με τη βία από τα σπίτια τους.

Το “SOSίβιο”, η ταινία των 8.52 λεπτών που έφτιαξαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Α’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Κουνάβων, ενός μικρού χωριού στη Κρήτη, είναι μάθημα που θα έπρεπε να διδάσκεται όπου υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι πολλά είναι στο χέρι μας αρκεί να το πιστέψουμε. Τι γίνεται όταν ένα προσφυγόπουλο έρχεται στο ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει; Μήπως όλα είναι ένα κακό όνειρο ή η ζοφερή πραγματικότητα;

Μάθημα ζωής, ανθρωπιάς και ελπίδας, το “SOSίβιο” είναι μια μεγάλη αγκαλιά για τους κατατρεγμένους, μια πολύ δυνατή φωνή κατά της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού αλλά και ένα πολύ σημαντικό “παρών” στην προσπάθεια για καλύτερα σχολεία και πραγματική παιδεία, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι: τα παιδιά μας, εμείς και η χώρα.

Το μικρό σχολείο στους Κουνάβους φαίνεται αρκετά δραστήριο σε ευαίσθητα ζητήματα. Πριν από το “SOSίβιο” υπήρξε το πολύ σημαντικό βίντεο κατά του σχολικού εκφοβισμού με τίτλο «Το Πρώτο Τρένο», με τεράστια απήχηση στο Διαδίκτυο.

Δείτε το “SOSίβιο” και μιλήστε για αυτό. Το αξίζουν όλα τα παιδιά που έβαλαν σε αυτήν κάτι από την ψυχούλα τους: Η Ντιάνα, ο Μάνος, η Ελένη, η Εύα, η Μαρία, ο Άγγελος, ο Κωνσταντίνος, ο Εφραίμ, η Εύη, ο Γιώργος, η Ιωάννα, η Έλενα, η Αφροδίτη, η Αγάπη, ο Χρήστος, η Θάλεια, η Μαρίζα, ο Δημήτρης Π., η Βάσω, ο Δημήτρης Κ., ο Κυριάκος, ο Μπεσάρ, ο Λευτέρης, ο Χαράλαμπος, ο Αρλάν και βέβαια οι δάσκαλοί τους, ο Νίκος Γαλάνης και ο Νίκος Κωνσταντάκης.

 

Δείτε το βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΤρεις συλλήψεις στους Γαργαλιάνους για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων
Επόμενο άρθροΑίγιο: Σε αργία καθηγητής Λυκείου για σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος μαθητών