Αρχική Ν. Μεσσηνίας Άφαντος ο ληστής της τράπεζας στη Μεσσήνη: Αναζητούν σχέση με καμένο ΙΧ...

Άφαντος ο ληστής της τράπεζας στη Μεσσήνη: Αναζητούν σχέση με καμένο ΙΧ στην Ασέα

Την πιθανότητα ο ληστής της Alpha Bank Μεσσήνης να διέφυγε με ένα αυτοκίνητο κλεμμένο από το Ρέθυμνο, το οποίο στη συνέχεια έκαψε κοντά στην Ασέα Αρκαδίας καταστρέφοντας μαζί του και ό,τι στοιχεία θα μπορούσαν να προδώσουν την ταυτότητά του, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές.

Οι έρευνες της Αστυνομίας μέχρι τώρα επιβεβαιώνουν ότι ο ληστής προσέγγισε την τράπεζα πεζός και διέφυγε επίσης πεζός από τα στενά. Αυτό προκύπτει από μαρτυρίες και από το βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο αναζητήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων.

Η ληστεία έγινε στις 8.35 το πρωί της Δευτέρας και 5 λεπτά μετά, δηλαδή στις 8.40, ο ληστής είχε ήδη φύγει με τα 3.000 ευρώ. Μετά από μια ώρα, και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί, στο “100” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας έγινε ένα τηλεφώνημα για κάποιο αυτοκίνητο που καιγόταν στην παλιά εθνική οδό προς Αθήνα, κοντά στην Ασέα. Όταν έφτασε η Πυροσβεστική της Τρίπολης, βρήκε το όχημα να καίγεται σε έναν αγροτικό δρόμο στο χωριό Δόριζα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έμεινε σχεδόν τίποτα από το αυτοκίνητο, καθώς μετά τον εμπρησμό του καταστράφηκε ολοσχερώς – όμως η Αστυνομία βρήκε ότι ανήκε σε μια εταιρεία με έδρα το Ρέθυμνο και είχε κλαπεί από την Κρήτη στις 26 Απριλίου.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ενισχύει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών ότι δεν πρόκειται απαραιτήτως για έναν δράστη που προέρχεται από το… εγκληματικό πάνθεον της Μεσσηνίας ή για κάποιον ερασιτέχνη. Ο όλος τρόπος του άλλωστε, όπως έχει καταγραφεί και στο κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, υποδεικνύει έναν άνθρωπο εξοικειωμένο σε τέτοιες καταστάσεις: Ψύχραιμος, πολύ ήρεμος και μεθοδικός, χωρίς πολλές φωνές και νευρικές κινήσεις, πέτυχε αυτό το οποίο ήθελε.