Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Θα θερίσουν 20 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης (βίντεο)

Μεσσηνία: Θα θερίσουν 20 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης (βίντεο)

Πάνω από 20 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να θερίσουν στη Μεσσηνία τις επόμενες ημέρες 3 καλλιεργητές που στράφηκαν στο συγκεκριμένο προϊόν.

Περίπου 10 στρέμματα καλλιεργούνται στην περιοχή του Αρι, ακόμα 10 στην Τρίοδο και μια μικρή έκταση ακόμα στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου.

Οι καλλιέργειες είναι σε πειραματικό στάδιο καθώς οι καλλιεργητές, που δεν προέρχονται από τον αγροτικό χώρο, επιθυμούν να κινηθούν οργανωμένα το επόμενο διάστημα διεκδικώντας μερίδιο στην αγορά, μέσα από την παραγωγή σπόρου, ελαίου κ.λπ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νίκου Χριστόπουλου, μηχανικού που εργαζόταν στην Αθήνα και ο οποίος πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του προϊόντος. Επέστρεψε στις ρίζες του, καθώς κατάγεται από τον Αρι και τώρα καλλιεργεί πειραματικά σε 3 διαφορετικές εκτάσεις βιομηχανική κάνναβη, δοκιμάζοντας τη σπορά στις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας.

Οπως λέει σχετικά με την επιλογή της βιομηχανικής κάνναβης, «είναι κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο». Θέλει να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την καλλιέργεια και φυσικά σκοπεύει να καλλιεργήσει εντατικά στο μέλλον.

Οσον αφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, είναι αρκετές όπως λέει, τονίζοντας ωστόσο τη σημαντική ανταπόκριση που είχε από τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων, όπως του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας.