Αρχική Ν. Λακωνίας «Αγκαλιάζουμε τα μνημεία μας στη Σπάρτη»

«Αγκαλιάζουμε τα μνημεία μας στη Σπάρτη»

Εθελοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγκαλιάζουμε τα Μνημεία Μας στη Σπάρτη» (“Embracing Our Monuments in Sparta”) πραγματοποιεί στη λακωνική πρωτεύουσα, ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α..

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και θα έχει διάρκεια ενός μήνα, και σκοπός των φοιτητών είναι α) η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επισκεπτών για τα μνημεία της Σπάρτης, β) η ενσωμάτωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

Η Δάφνη Μάρτιν, φοιτήτρια Κλασσικών Σπουδών και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ) συνέλαβε την αρχική ιδέα και ηγείται την υλοποίηση των δράσεων του εθελοντικού προγράμματος.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην ανακάλυψη νέων τρόπων σύνδεσης μεταξύ της μοναδικής ιστορίας της Σπάρτης και της νέας γενιάς του 21ου αιώνα, καθώς και στη δημιουργία νέων δεσμών των κατοίκων τόσο με τους επισκέπτες της Σπάρτης όσο και με την κοινότητα της ελληνικής διασποράς», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Η παρακάτω σειρά πολιτιστικών δράσεων πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση και υποστήριξη του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, καθώς και την χρηματοδότηση επιφανών μελών της ελληνο-αμερικάνικης κοινότητας. Τα πολιτιστικά γεγονότα υποστηρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λακωνίας, το Δήμο Σπάρτης, το σύλλογο ΓΙΤΙΑΔΑΣ «Σύνδεσμο Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης», τούς Φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, το Μουσείο Νεότερης Σπάρτης, το Μανουσάκειο Μουσείο, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, και το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Επίσης, οι διοργανωτές απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στο σωματείο «Διάζωμα» για τη σταθερή συμπαράσταση σε όλα τα στάδια σχεδιασμού του προγράμματος.

 

 

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και τρόπους επικοινωνίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την παρακάτω σελίδα στο Facebook:facebook.com/EmbracingOurMonumentsInSparta.