Αρχική Ν. Κορινθίας Αυτοί είναι οι Κορίνθιοι που κατέθεσαν σήμερα στον Εισαγγελέα Λαμίας για το...

Αυτοί είναι οι Κορίνθιοι που κατέθεσαν σήμερα στον Εισαγγελέα Λαμίας για το κύκλωμα με το σκάνδαλο στο Υπ.Συγκοινωνιών

 

Το κύκλωμα που δρούσε σε πολλά τμήματα συγκοινωνιών Περιφερειακών ενοτήτων ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, είχε ξεκινήσει πριν περίπου 4 χρόνια από την Φθιώτιδα και συγκεκριμένα από το τμήμα Συγκοινωνιών στην πόλη της Λαμίας. Πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στην συνεδρίαση του ΠεΣυ, αναφέρθηκε στο ιστορικό λέγοντας ότι πριν από 4 χρόνια το κύκλωμα το οποίο ‘μοίραζε’ διπλώματα σε Ρομά και αλλοδαπούς(Πακιστανούς Μπαγκλαντεσιανούς κ.α) δρούσε με ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 100%.

Μετά από καταγγελίες και έρευνα που διεξήχθη τότε, κατόπιν των απειλών που δέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, το κύκλωμα πέρασε και στήθηκε και σε άλλους νομούς, με πρωτεργάτες σχολές οδηγών, αλλά και ενδεχομένως κάποιους επίορκους υπαλλήλους των αρμοδίων τμημάτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών των Περιφερειακών ενοτήτων.

Έτσι είχε στηθεί το πάρτι, με τις 2 καταρχάς σχολές οδηγών και εδώ στην Κόρινθο, και βέβαια συνεχίζεται η έρευνα και στο τμήμα συγκοινωνιών της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, με τον καταρχάς έναν φερόμενο εμπλεκόμενο υπάλληλο, ενώ η έρευνα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, πηγαίνουν αρκετά χρόνια πίσω με ό, τι αυτό συνεπάγεται, και για άτομα τα οποία κατά το παρελθόν είχαν καίριες θέσεις στην συγκεκριμένη υπηρεσία της Περιφερειακής ενότητας Κορινθίας.

Η έρευνα διεξάγεται υπό άκρα μυστικότητα, σήμερα έδωσαν καταθέσεις όλοι οι συλληφθέντες και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι εδώ από την Κόρινθο, οι δύο ιδιοκτήτες σχολής οδηγών, αλλά και ο υπάλληλος. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για πάρα πολλούς απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, ενώ ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους αφέθηκαν ελεύθεροι με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να καταβάλλουν αρκετά σημαντικά ποσά ως εγγύηση και μηνιαία παρουσία στα Αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους.