Αρχική Eπικαιρότητα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο «τελικός των τελικών» απόψε στις 7.00 στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο «τελικός των τελικών» απόψε στις 7.00 στο ΟΑΚΑ

Οι αιώνιοι κατάφεραν να οδηγήσουν τη σειρά των τελικών της Basket League σε 5ο αγώνα (Cosmote Sport 4, 19:00) με τον τίτλο να κρίνεται στο σημερινό τελευταίο παιχνίδι

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν καταφέρει να μας δείξουν σχεδόν τα πάντα σ’ αυτή τη σειρά των τελικών (18η φορά που είναι το ζευγάρι των φιναλίστ και 13η συνεχόμενη για την ιστορία). Μια σειρά που ξεκίνησε με break στο break, συνεχίστηκε με δύο νίκες των γηπεδούχων, για να φτάσουμε στο… σημείο μηδέν, καθώς ο σημερινός νικητής κατακτά τον τίτλο.

Κι αυτή είναι η… 13η φορά που το πρωτάθλημα μπάσκετ θα κριθεί στον 5ο και τελευταίο αγώνα της σειράς των τελικών από το 1993 που καθιερώθηκε η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσα από το format «best of five», με την προϊστορία να θέλει τον Παναθηναϊκό να μη χάνει ποτέ σε 5ο παιχνίδι εντός έδρας και τον Ολυμπιακό αντιστοίχως να μην κερδίζει ποτέ σε 5ο παιχνίδι εντός έδρας!

Αρκούν αυτά για να προβλέψουμε το νικητή στο σημερινό παιχνίδι; Φυσικά και όχι, ειδικά από τη στιγμή που την τελευταία διετία κι οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει πολλές φορές η μία στην έδρα της άλλης.

Για τον Παναθηναϊκό ο σημερινός αγώνας έχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα καθώς και ο κόσμος στη χθεσινή προπόνηση ο κόσμος ζήτησε από τον Πασκουάλ και τους παίκτες του τη νίκη και τον τίτλο «για να τ’ αφιερώσουμε στον Παύλο Γιαννακόπουλο». Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει προβλήματα.

Προβλήματα (πέραν των γνωστών απουσιών των Τιλί, Αγραβάνη) δεν έχει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό, οπού επίσης υπήρχε η ψυχολογική στήριξη των οπαδών εν όψει του 5ου τελικού.

Η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης θα είναι οι Αναστόπουλος, Κορομηλάς, Μάνος, ενώ τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί από το πρωί της Παρασκευής…