Αρχική Eπικαιρότητα Σαμαράς σε Τσίπρα: Καταντήσατε ένας απλός yesman

Σαμαράς σε Τσίπρα: Καταντήσατε ένας απλός yesman

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως δεν θα σταθεροποιήσει την περιοχή, αλλά θα τη δυναμιτίσει.

«Η συμφωνία αυτή είτε δεν θα αντέξει είτε θα προκαλέσει εκρήξεις», πρόσθεσε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Από τη μία είμαστε όλοι εμείς που αντισταθήκαμε στον αλυτρωτισμό, και από την άλλη εσείς που τους τα δώσατε όλα» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Μην μας λέτε για εθνική γραμμή, ήσασταν πάντα αντίθετοι».

Αναφερόμενος στη συμφωνία, είπε πως αναγνωρίζει πλήρως τον αλυτρωτισμό, καθώς και «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέματα, καθώς όπως πρόσθεσε, το όνομα δεν είναι αμετάφραστο, ούτε και erga omnes.

Μιλώντας για τα  Δυτικά Βαλκάνια, είπε πως θέμα χρόνου είναι να αναβιώσουν οι επιθετικοί αλυτρωτισμοί.

Εκτοξεύοντας βολές στον πρωθυπουργό, ανέφερε πως «εσείς κ. Τσίπρα δεν γίνατε φυλοδυτικός ξαφνικά, ένας απλός yesman καταντήσατε».

Τόνισε επιπλέον πως «εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι κ. Τσίπρα» και υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επεσήμανε πως «στηρίζω πλήρως τον Κυριάκο Μητσάκη».

«Είστε ηθικά, πολιτικά και ιδεολογικά ασπόνδυλοι» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και καταλήγοντας τόνισε: «Ο κόσμος σας έχει καταλάβει, ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε».