Αρχική Περ. Πελοποννήσου Πριν από λίγο – Από 2 χρόνια φυλακή στον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη...

Πριν από λίγο – Από 2 χρόνια φυλακή στον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη και στον Δήμαρχο Πύλου κ. Καφαντάρη

Από 2 χρόνια φυλακή στον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη και στον Δήμαρχο Πύλου κ. Καφαντάρη, πριν από λίγο, από το 3μελές πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για παράβαση καθήκοντος και ρύπανση περιβάλλοντος.

3 χρόνια φυλακή επέβαλλε πρωτόδικα το τριμελές πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στον Δήμαρχο Πύλου κ. Καφαντάρη, με αναστολή για 2 χρόνια, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την ρύπανση του περιβάλλοντος και για παράβαση καθήκοντος για το περιστατικό πριν από 3 χρόνια στον δεματοποιητή που είχε τοποθετηθεί για να αμπαλάρει σύμμικτα απορρίμματα, αλλά και την φωτιά που προξενήθηκε σε ένα μεγάλο μέρος από δεματοποιημένα απορρίμματα και που ρύπανε ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Πύλου Μεσσηνίας.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι ο κ. Τατούλης δεν είχε την αρμοδιότητα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο από το 2011, και δευτερευόντως ο Δήμαρχος Πύλου κ. Καφαντάρης έπρεπε να είχε καλύτερη φύλαξη και χώρο λειτουργίας του δεματοποιητή, ώστε να είχε αποφευχθεί το συγκεκριμένο συμβάν.

Παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελικής έδρας, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούσε να προσδιορίσει ποιος από τους 2 έχει την ευθύνη, οι 3 δικαστές ομόφωνα καταδίκασαν και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και το Δήμαρχο Πύλου κ. Καφαντάρη.

Η συνέχεια σε λίγους μήνες στο Εφετείο… Εδώ να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που με δικαστική απόφαση έχουμε τις αρμοδιότητες των απορριμμάτων και στο μεταβατικό στάδιο στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη. Και να τονίσουμε ότι υπάρχουν ακόμα σε εκκρεμότητα αρκετές τέτοιες παρόμοιες δίκες..

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες σχολής οδηγών στην Κόρινθο – Αναζητείται γνωστός υπάλληλος του Υπουργείου
Επόμενο άρθροΒουλή: Αποβλήθηκε η Χρυσή Αυγή μετά την πρωτοφανή πρόκληση – “Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες” (Βίντεο)