Αρχική Ν. Μεσσηνίας 7 χρόνια φυλάκιση για ξυλοδαρμό αντίζηλου στην Μεσσηνία

7 χρόνια φυλάκιση για ξυλοδαρμό αντίζηλου στην Μεσσηνία

Σε 7 χρόνια κάθειρξη -όπως και πρωτόδικα του είχε επιβληθεί- καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας κατηγορούμενο από την Ανάληψη, γιατί έστειλε στο νοσοκομείο με ρήξη σπλήνας έναν ηλικιωμένο αφού τον… μαύρισε στο ξύλο, επειδή βρέθηκαν αντίζηλοι!

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ το θύμα του, ένας 74χρονος, μετά από 11 μήνες πέθανε. Η κόρη βέβαια του θύματος κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι ο πατέρας της ξυλοκοπήθηκε άγρια για μια ασήμαντη παρεξήγηση και επειδή αποκάλεσε σε μια κοπέλα “κοντό” τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος και το θύμα του είχαν 40 χρόνια διαφορά και όπως προέκυψε από τις μαρτυρικές καταθέσεις και το κατηγορητήριο, οι δυο τους είχαν παρεξηγηθεί και βριστεί ξανά σε ένα καφενείο στην Ανάληψη.

Ο ξυλοδαρμός, με μπουνιές και κλοτσιές, έγινε στις 6 Απριλίου του 2012, στο παλιό ΚΤΕΛ της Καλαμάτας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος περίμενε τον ηλικιωμένο και όταν αυτός μετά από νυχτερινή διασκέδαση πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του για να γυρίσει στο χωριό του, του επιτέθηκε και τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι, ενώ του έσπασε 4 πλευρά κλοτσώντας τον. Ο ηλικιωμένος υπέστη από τα χτυπήματα ρήξη σπλήνας, ενώ φωτογραφίες στη δικογραφία τον έδειχναν μπλάβο από το πολύ ξύλο, στο πρόσωπο και στα πλευρά.

 

Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

Ο κατηγορούμενος πάντως παρουσίασε μια άλλη εκδοχή στην απολογία του και υποστήριξε ότι ο ηλικιωμένος είχε στήσει καρτέρι στην κοπέλα και τους περίμενε. Προσπάθησε ακόμα να παρουσιάσει στο δικαστήριο τον ηλικιωμένο ως έναν άνθρωπο μπλεγμένο με νταβατζιλίκια και ανθρώπους της νύχτας, ο οποίος είχε νταραβέρια με Αλβανούς αμφιβόλου ποιότητας. Σε αυτές τις παρέες του ηλικιωμένου βασίστηκε στην απολογία του για να υποστηρίξει ότι δεν τον έδειρε αυτός, αλλά θα μπορούσε ο καθένας με τη ζωή που έκανε. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε επίσης ότι εκείνο το βράδυ μόνο τον έσπρωξε, όταν άρχισε να βρίζει χυδαία αυτόν και την κοπέλα και ο άλλος έπεσε πάνω στην πόρτα του αυτοκινήτου.

Ο 74χρονος ο οποίος έπασχε από ανίατη ασθένεια και είχε και άλλα προβλήματα υγείας κατέληξε μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από 11 μήνες. Όπως κατέθεσαν οι συγγενείς του χθες στο δικαστήριο, μετά τον ξυλοδαρμό του και τις εγχειρήσεις που έπρεπε να κάνει, η υγεία του επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, καθώς έκρινε ως ορθή την πρωτόδικη καταδίκη του, αφού -όπως είπε- η ρήξη της σπλήνας ήταν απότοκος του ξυλοδαρμού. Επίσης, πρότεινε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντα, αφού προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ως ένας άνθρωπος με προκλητικό χαρακτήρα, που μείωσε με βρισιές τον κατηγορούμενο.