Αρχική Eπικαιρότητα Πρόγνωση καιρού: Ο «Μίνωας» θα σαρώσει την Ελλάδα – Χαλάει ο καιρός

Πρόγνωση καιρού: Ο «Μίνωας» θα σαρώσει την Ελλάδα – Χαλάει ο καιρός

Η κακοκαιρία «Μίνωας» -όπως «βαφτίσθηκε» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- θα πλήξει τη χώρα μας από την Παρασκευή έως και την Τρίτη 19 Ιουνίου. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των επόμενων ημερών θα είναι βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, σύμφωνα με το meteo, ο «Μίνωας» θα αρχίσει να επηρεάζει την Ελλάδα από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως το μεσημέρι σε όλα τα ηπειρωτικά και στην Εύβοια, ενώ προς το βράδυ και στην Κρήτη.

Το Σάββατο και την Κυριακή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα, με τα πιο έντονα στις ηπειρωτικές περιοχές. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται επίσης στα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ, αλλά στις περιοχές εκδήλωσης των καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές. Η θερμοκρασία θα πέσει έως και το Σάββατο, αλλά στη συνέχεια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Πέμπτη (14-06-2018)

Τις απογευματινές κυρίως ώρες η Ήπειρος, η Μακεδονία και πιθανόν τα βορειότερα νησιά του Ιονίου και η Θεσσαλία

2. Αύριο Παρασκευή (15-06-2018)

Α. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια τμήματα)
Β. Απο τις μεσημβρινές ώρες η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά
Γ. Απο τις απογευματινές ώρες σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος, η
Ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια

3. Το Σαββατο (16-06-2018)

Α. Κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου
Β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα Νησιά του Ιονίου και η Κρήτη

4. Την Κυριακή (17-06-2018)

Κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα Νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα Νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα)

5. Τη Δευτέρα (18-06-2018) και την Τρίτη (19-06-2018)

Τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα Νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.