Αρχική Eπικαιρότητα Με διαφωνίες ξεκίνησε η συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας (Βίντεο)

Με διαφωνίες ξεκίνησε η συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας (Βίντεο)

Με διαφωνία ανάμεσα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, το Κίνημα Αλλαγής της Χρυσής Αυγής και το Κ.Κ.Ε. με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ξεκίνησε η συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας πριν λίγο στην Βουλή.

Ο Ν. Βούτσης πρότεινε να διαρκέσει η συζήτηση από σήμερα (14/06/2018) μέχρι και το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι.

Οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής διαφώνησαν λέγοντας ότι σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος η συζήτηση εξαντλούσε και την 3η μέρα όπως προβλέπει ο κανονισμός. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης τοποθετήθηκε και είπε ότι η κυβέρνηση φοβάται τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα κατά του ονόματος Βόρεια Μακεδονία.

Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε ότι γνώριζε την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων το βράδυ του Σαββάτου έξω από την Βουλή και δικαιολογήθηκε για την πρόταση να σταματήσει η συζήτηση στις 2 το μεσημέρι λέγοντας πως του ζήτησαν προσωπικά κάποιοι βουλευτές από το σύνολο των κομμάτων να μεταβούν στις περιφέρειες τους το απόγευμα του Σαββάτου.

 

Η συζήτηση έγινε με ήρεμους τόνους και ο πρόεδρος της Βουλής συμφώνησε με τις προτάσεις της Ν.Δ και του Κινήματος Αλλαγής για λήξη της συζήτησης το Σάββατο το βράδυ.

 

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα