Αρχική Ν. Μεσσηνίας Σε εφαρμογή η κυκλοφοριακή μελέτη Κυπαρισσίας

Σε εφαρμογή η κυκλοφοριακή μελέτη Κυπαρισσίας

Προβληματισμός σε δημότες, στον εμπορικό κόσμο αποτελεί η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης με την τοποθέτηση οδοσημάτων στην Κυπαρισσία λίγο καιρό μετά την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες την Παρασκευή κορυφώνεται η τοποθέτηση των σημάτων στους στύλους που τοποθέτησε ο Δήμος Τριφυλίας ώστε να τεθεί σε εφαρμογή η μελέτη η οποία θα προβλέπει αυξημένες μονοδρομήσεις, χωρίς όμως να εξασφαλίζει νέους χώρους στάθμευσης, ενώ αλλάζει η ροή κυκλοφορίας σε άξονες που για δεκαετίες οι οδηγοί είχαν συνηθίσει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μάλιστα σύμφωνα με την μελέτη προβλέπει ότι η περίφημη κόντρα και όλη η οδός 25ης Μαρτίου που περιλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της αγοράς θα είναι κάθοδος.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ρυθμίσεις στην είσοδο της πόλης όπου λόγω της εθνικής οδού Πύργου- Μεθώνης διέρχεται μέσα από την πόλη, θα γίνουν παρεμβάσεις κοντά στην περιοχή του ΟΣΕ, ενώ θα κριθεί στην πράξη η κυκλοφορία γύρω από την κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου που παραμένει σε αρκετά σημεία διπλής κατεύθυνσης.

Το σίγουρο είναι ότι στα αρχικά στάδια μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα δημιουργηθούν προβλήματα ιδίως με επισκέπτες που θα δουν μια άλλη εικόνα. Η επιτυχία του συστήματος πάντως φαίνεται ότι θα κριθεί στην πράξη. Τέλος παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί σε περίπτωση που θα γίνουν μελλοντικά πεζοδρομήσεις ή αναπλάσεις κοντά στην αγορά, την περιοχή της πλατείας κι αλλού.