Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Φυτεία με 67 δενδρύλλια στην Πολιανή στον Ταΰγετο

Μεσσηνία: Φυτεία με 67 δενδρύλλια στην Πολιανή στον Ταΰγετο

Μια εγκαταλελειμμένη από τους καλλιεργητές της χασισοφυτεία βρήκαν χθες στον  Ταΰγετο κοντά στην Πολιανή οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί ξερίζωσαν 67 δενδρύλλια, από 5 εκατοστά τα μικρότερα έως μισό μέτρο τα μεγαλύτερα, τα οποία οι καλλιεργητές είχαν αφήσει αφρόντιστα και απότιστα – ενώ είχαν σηκώσει σχεδόν όλο τον καλλιεργητικό εξοπλισμό. Και αυτό παρόλο που, όπως φαίνεται, είχαν ξοδέψει χρόνο και χρήματα για να διαμορφώσουν την έκταση, αλλά και να την προφυλάξουν με συρμάτινη περίφραξη από τα ζώα.

Ο χώρος της φυτείας, έκτασης 100 τ.μ., ήταν σε δασική περιοχή με το τοπωνύμιο Λοζά. Οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει κατάλληλα το έδαφος κόβοντας την άγρια βλάστηση, και για να εξασφαλίσουν νερό είχαν συνδέσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος με λάστιχα, που πέρναγε από κάθε ρίζα ξεχωριστά. Από τα ίχνη που βρήκαν οι αστυνομικοί και κάποια κομμάτια λάστιχο, φαίνεται ότι το νερό το έκλεβαν από αγωγό άρδευσης που περνούσε από την περιοχή.

Η αστυνομική έρευνα πάντως συνεχίζεται και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών είναι σε αναζήτηση των καλλιεργητών της φυτείας.