Αρχική Eπικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ: Fake news τα περί «διορισμών συγγενών» στο Δημόσιο

ΣΥΡΙΖΑ: Fake news τα περί «διορισμών συγγενών» στο Δημόσιο

Για «fake news» της Ν.Δ. κάνει λόγο η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της με αφορμή τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διορισμό συγγενών.

«Η σημερινή αήθης επίθεση του αναπληρωτή εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Κυρανάκη, στη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καφαντάρη, και στην κυβέρνηση, περί δήθεν διορισμών στο δημόσιο, αποτελεί άλλο ένα δείγμα fake news από αυτά που μας έχει συνηθίσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε στη ΔΕΠΕΝΕ, η οποία δεν λειτουργεί καν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «πρόκειται σίγουρα για μια από τις συνηθισμένες επιθέσεις του κόμματος της οικογενειοκρατίας και των δανείων εκατομμυρίων, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ότι επιστρατεύουν τα ίδια «επιχειρήματα» κάθε φορά που διαψεύδονται τα κινδυνολογικά τους αφηγήματα είναι επίσης συνηθισμένο. Ο ελληνικός λαός, όμως, γνωρίζει πολύ καλά ποιοι πλούτισαν σε βάρος του και ποιοι έκαναν τους κομματικούς διορισμούς επιστήμη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας τις «μεγάλες θεσμικές τομές που έχει κάνει η κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση ώστε η αναξιοκρατία και το κομματικό κράτος να λάβουν τέλος».

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε ότι συγγενείς υπουργών και βουλευτών «διορίζονται και τα παίρνουν από το δημόσιο». Γι’ αυτό κόβουν συντάξεις, γι’ αυτό κόβουν εισοδήματα» είπε.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στην κ. Καφαντάρη ο κ. Κυρανάκης ρώτησε τη βουλευτή: «Δεν διορίστηκε ο σύζυγός σας;». «Όχι», απάντησε η κ. Καφαντάρη και κάλεσε τους βουλευτές της Ν.Δ. να είναι πιο σεμνοί.